Udvalg i tæt dialog med pige-klubber

For at kunne tilbyde de bedst mulige turneringstilbud i efteråret har Ungdomsudvalget gennem de seneste uger været i direkte kontakt med samtlige jyske klubber, der deltager i U17 og U19 Piger-rækken i foråret 2015.

U19 Piger Vest


På baggrund af de udfordringer, der har været i forbindelse med turneringsafviklingen for U19 Piger siden starten af turneringen i efteråret 2014, har DBU Jyllands Ungdomsudvalg i de seneste uger været i kontakt med samtlige klubber, der deltager i DBU Jyllands turneringer for U17 og U19 Piger her i foråret.

Formålet med dialogen har primært været at afdække, hvilke klubber der forventes at tilmelde sig turneringen for U19 Piger til efteråret i god tid inden tilmeldingsfristens udløb.

- Den tætte kontakt med samtlige klubber med U17- og U19 Piger-hold har haft allerhøjeste prioritet for os, da vi skal gøre alt hvad vi overhovedet kan for at fastholde klubbernes spillere og for at give dem det bedst mulige turneringstilbud i den nuværende situation, forklarer Torben Nielsen, formand for DBU Jyllands Ungdomsudvalg.

Turneringstilbud i efteråret

Med baggrund i klubbernes tilbagemeldinger vurderer et enigt Ungdomsudvalg, at der kan afvikles en turnering for U19 Piger til efteråret 2015, og derfor opretholdes dette turneringstilbud:

- Men det bliver ikke en traditionel turnering i jysk forstand, med puljer à seks hold og ombrydning. Vi er nødt til at tænke lidt mere fleksibelt. Derfor bliver det i en tilpasset form, så der kan afvikles en fornuftig turnering for de klubber, der ønsker at deltage, understreger Torben Nielsen.

DBU Jyllands Ungdomsudvalg vil nøje følge tilmeldingen af hold til U19 Pigeturneringen og vil, hvis det bliver påkrævet, gå i ny dialog med de klubber, som har tilmeldt sig til turneringen.

Uændrede dispensationsregler for U17 Piger

Ungdomsudvalget har modtaget en del klubhenvendelser vedrørende aldersdispensationsreglerne for U17 Piger i DBU Jyllands turneringer. Flere præget af store frustrationer.

Henvendelserne kommer for de flestes vedkommende i kølvandet på offentliggørelsen af, at der kan benyttes indtil fem spillere fra årgang 1998 i DBU's U17 Piger DM-række.

Nogle klubber har svært ved at acceptere, at en højtrangerende landsdækkende række kan have lempeligere aldersdispensationsregler end lavererangerende lokale rækker.

Efter at have vurderet de forskellige henvendelser har DBU Jyllands Ungdomsudvalg imidlertid valgt ikke at følge DBU’s dispensationsmodel, men i stedet valgt at fastholde de nuværende jyske dispensationsregler.

To hovedargumenter

- Vi anerkender, at der kan argumenteres både for og imod en ændring af aldersdispensationsreglerne, så de ligner dem for U17 Piger DM-rækken, siger Torben Nielsen og fortsætter:

- Men vi synes, at der er flest ulemper, og de primære begrundelser for ikke at ændre reglerne er, at det vil udvande turneringstilbuddet for U19 Piger, hvilket vil være dybt beklageligt, og at fastholdelsesproblematikken blot vil blive presset aldersmæssigt nedad. En sådan dispensationsmodel vil blot skubbe en masse yngre piger ud af U17-holdene, og det synes vi vil være et stort tilbageskridt for pigefodbolden, lyder vurderingen fra Torben Nielsen.

Dialogmøder i efteråret

På baggrund af den generelle situation omkring de ældste ungdomsårgange i pigefodbolden har Ungdomsudvalget besluttet at indkalde de jyske pigeklubber til dialogmøder i løbet af august/september måned.

Nærmere information om disse møder følger snarest.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: fodboldbilleder.dk


Log ind