Shetlandsponyer ligger til Serie 4-hop

I Serie 4 er der dømt oprykning til efterårets Serie 3 for de 12 bedste hold på andenpladsen, mens de 24 bedste toere i Serie 5 kommer i Serie 4. I bunden af Serie 4 kæmper 36 hold på 6. pladsen om kun 12 pladser i efterårets Serie 4.



Så er det frem med kuglerammen! Jeres pointsnit kan være afgørende i oprykningsstriden - eller for at undgå nedrykning.



I både Serie 4 og 5 er der for de fleste holds vedkommende endnu et par kampe tilbage, før champagnen kan poppes eller gravøllen knappes op.

Puljevinderne rykker i både Serie 4 og 5 direkte, men også andenpladsen er værd at kæmpe om. I Serie 4 rykker de 12 bedste 2. pladser op i efterårets Serie 3 sammen med puljevinderne, mens man som Serie 5-hold skal slutte blandt til 24 bedste toere, før jubelen kan bryde ud med oprykning til Serie 4.

I den mere dystre ende af Serie 4 kan sjettepladsen være nok for at holde Serie 4-pladsen i efteråret - 12 ud af 36 hold på sjettepladsen spiller fortsat med i efterårets Serie 4-række.

Sådan er pointgennemsnittet til oprykning

Da der ikke bliver spillet samme antal kampe i alle puljer, er det ikke pointantallet - men derimod pointgennemsnittet - som er afgørende.

Netop nu skal Serie 4-holdene på andenpladsen have et pointgennemsnit på minimum 2,16 for at være inde i varmen, mens man skal have samlet 2,14 point sammen for sidde på en aktuel oprykningsplads som toer i en Serie 5-pulje.

Et af holdene, der ligger lunt i toersvinget i Serie 5, er Horsens-holdet Shetlandsponyerne FC, som i efteråret kan findes i Serie 4, hvis de altså holder niveauet i sæsonens sidste kampe.

- Der skal meget lidt til at rykke ved pointgennemsnittet, så der er stort set ingen hold, der kan vide sig sikre endnu, forklarer Ole Frandsen fra DBU Jylland Turneringer.

Alt over 1 point kan sikre endnu en sæson i Serie 4

I bunden af Serie 4 kæmper 36 hold om kun 12 livliner på sjettepladsen til at fortsætte i Serie 4 efter sommerpausen. I skrivende stund er et pointgennemsnittet for overlevelse en my over 1 point, men også her er kampen nærmest uhyggeligt tæt.

Se den præcise pointstilling i de forskellige rækker her (excel).

Læs mere

Læs mere om op- og nedrykning i herresenior

Log ind