Se toppolitikernes drømmehold

Fra Johanne Schmidt-Nielsen til Kristian Thulesen Dahl. Vi har bedt Handels- og Udviklingsminister, Mogens Jensen, samt Kristian Jensen, næstformand i Venstre, om at stille hver deres 5-mandshold af politikere fra Borgen.



De to toppolitikere vil helst spille på hold med nogen fra egen fløj. Grafik: Martin Weibel


Det kan godt være, at uniformen siger jakkesæt og slips, når Handels- og Udviklingsminister, Mogens Jensen, fra Socialdemokraterne og Venstres næstformand, Kristian Jensen, bevæger sig rundt på Christiansborg - men skruer vi tiden lidt tilbage, var det et helt andet spillersæt, som de to prominente politikere iklædte sig.

Begge har nemlig spillet fodbold, og mens Mogens Jensen var klædt i blåt og hvidt hos Nykøbing Mors IF var det den grønne trøje fra Bøvling Ungdoms- og Idrætsforening, som Kristian Jensen trak over hovedet.

Derfor er de to politikere ganske godt klædt på til den opgave, DBU Jylland har stillet dem: Saml et fiktivt 5-mandshold bestående af politikere fra Borgen.

Mogens Jensens udvalgte (1-1-2 opstilling):



Mogens Jensens begrundelse:

Det er jo et hold hvor vi benytter både kvinder og mænd, så jeg vil gerne have Mette Frederiksen i angrebet, fordi hun er lidt af en sportspige, og hun har en solid fysik.

Her danner hun par med Johanne Schmidt-Nielsen, som jeg vil betegne som en charmerende og fintestærk spiller, der kan vikle modstanderne om sin lillefinger.

Jeg spiller selv på midtbanen, for her er det vigtigt at have noget tyngde, og i forsvaret vil jeg have Holger K. Nielsen, som jo har en ganske solid erfaring.

Målet bliver vogtet af Bjarne Corydon – simpelthen på grund af overblikket.

Kristian Jensens udvalgte (2-0-2 opstilling):



Kristian Jensens begrundelse:

Jeg vil have Kristian Thulesen Dahl som angriber, simpelthen fordi, der skal være en Liverpool-fan på holdet ud over mig selv.Ved siden af sig skal Nico Grünberg fra Alternativet spille. Jeg har valgt ham, fordi han fodboldmæssigt er teknisk dygtig, og fordi der på fodboldbanen er plads til at vi spiller på samme hold.

I forsvaret bliver det Troels Lund Poulsen og mig selv, og det er fordi, vi ikke er bange for de hårde tacklinger.

Endelig skal Nadeem Farooq på mål. Han rækker nemlig langt, såvel politisk som fodboldmæssigt.

Vil hjælpe de frivillige foreningsledere

Både Kristian Jensen og Mogens Jensen påpeger, at en stemme deres respektive partier, også er en stemme for alle de frivillige foreningsledere.

- Jeg har jo selv været fodboldtræner, og jeg vil derfor mene, at jeg kender de udfordringer, de frivillige i klubberne kan stå med, lyder det fra Kristian Jensen, ligesom Mogens Jensen understreger, at det er vigtigt at støtte op om foreningsarbejdet.

- Socialdemokraterne har jo historisk bakket op om det frivillige foreningsarbejde i Danmark, og ikke mindst det, der foregår i vores idrætsforeninger. Det handler jo ganske simpelt om, at vi mener, det bidrager til den gode demokratiske tradition i vores land. Det er simpelthen jo bare en del af den danske model, siger han.

Liverpool og kammeratskabspris

Mens Kristian Jensen spillede fodbold helt op i seniorårene i Bøvling Ungdoms- og Idrætsforening, stoppede Mogens Jensen i løbet af tiden som ungdomsspiller.

- Jeg spillede fra jeg var lilleput, til jeg var seniorspiller, og som regel blev jeg enten benyttet i forsvaret eller på midtbanen, siger Kristian Jensen, som udover at være næstformand for Venstre, også er politisk ordfører for partiet.

- Jeg var stopper, da jeg spillede, og jeg havde tilnavnet ”Leen”, griner Mogens Jensen og understreger, at hans stolteste øjeblik som fodboldspiller var, da han fik Nykøbing Mors IF’s største pokal, Ove Sørensens Mindepokal, for godt kammeratskab. Det var desuden første gang, han blev foreviget i Morsø Folkeblad.


Log ind