JM-triumf er EM-spillers bedste minde

Jens Jønsson er netop nu med U21-landsholdet i Tjekkiet, for at kæmpe mod de stærkeste hold i Europa om EM-titlen. Det er dog stadig de jyske mesterskaber, der topper den unge AGF-spillers oplevelseshierarki.



Jens Jønsson har allerede spillet 81 kampe for AGF, og nu er han til U21 EM. Foto: Fodboldbilleder.dk og Jens Jønsson
Han var kun 11 år gammel, og har siden opnået en række milepæle. Bl.a. debut for AGF, at score årets mål i dansk fodbold, og ikke mindst at blive udtaget til det netop forestående U21-EM.

Alligevel har en finale om det jyske mesterskab placeret sig helt oppe på listen over opnåede ting, i AGF-spilleren Jens Jønssons eget hierarki.

I 2004 spillede, og vandt, den daværende IF Lyseng-spiller Jens Jønsson nemlig JM for U13-hold – I øvrigt sammen med en anden aktuel U21-spiller, nemlig den to år yngre Viktor Fischer.

Bedste minde fra ungdomstiden

Til agf.dk udtaler Jens Jønsson, at turneringen og ikke mindst finalen, var en helt særlig oplevelse.

- Midt bedste minde fra min ungdomstid var helt sikkert, da vi vandt det Jyske Mesterskab med Lyseng. Jeg kan huske, at jeg scorede i samtlige kampe fra ottendedelsfinalen og frem til finalen, hvor jeg scorede sejrsmålet. Det var en helt perfekt tid, hvor både kammeratskabet og fodboldspillet var helt i top, siger den talentfulde midtbanegeneral.

De unge Lyseng-drenge havde slået Sønderhald, Nykøbing Mors og Skibsby-Højene ud på vej mod finalen, som stod mod Nr. Bjert i Aale ved Brædstrup. Og for øjnene af cirka 200 tilskuere hev de orangeklædte fra Lyseng sejren i land.

Tætpakket JM-program

I løbet af de næste knap to uger kan rigtig mange ungdomsspillere se frem til at få samme oplevelse som Jens Jønsson, for frem til næste lørdag, skal der kåres ikke færre end 41 JM-vindere.

Vi har samlet et overblik til dig, der interesserer dig for de jyske mesterskaber her.

Vi vil rigtig gerne flytte festen fra de mange fodboldbaner ind på vores Facebook-side, så smid dine bedste billeder op til os her.


Log ind