MENU

Ingen holdkort i U12-rækken

Fremadrettet skal der ikke udfyldes digitale holdkort i U12-rækken. Det har DBU Jyllands bestyrelse netop vedtaget.

Udsparksregel afskaffes - flash - juni 2011
Fra efterårets start skal der ikke længere udfyldes holdkort i U12-rækken.Digitale holdkort er blevet hverdag for en lang række hold. Fremover slipper U12-holdene dog for opgaven.

Oprindeligt blev holdkort indført i U12-rækken som en slags prøveår, inden det for alvor gjaldt i U13, hvor både resultater og holdopstillinger er offentligt tilgængelige for alle.

I klemme i prøveår

DBU Jyllands Børneudvalg indså kort ind i forårsturneringen, at med de nyligt indførte skrappere gebyr-regler for mangelfuld udfyldelse af holdkort kunne U12-holdene komme i klemme i deres såkaldte prøveår.

- Det var oprindeligt meningen, at U12-holdene blot skulle have et uformelt prøveår, så de havde mulighed for at øve sig lidt i disciplinen med at udfylde holdkort. Med gebyr-reglerne kom der pludselig utilsigtet en slags straf indover, også for U12, forklarer børneudvalgsformand Johanne Berg.

Derfor har DBU Jyllands bestyrelse nu vedtaget at undtage alle jyske U12-rækker fra reglen om udfyldelse af digitale holdkort med virkning fra efterårsturneringens start.

Stadig holdkort fra U13 og opefter

Hverdagen med de digitale holdkort fortsætter uændret for alle andre hold fra U13 og opefter.

Er du i tvivl om, hvordan du gør, så se en videoguide her og læs mere om gebyrerne her.

Log ind