Skulderklap til flittige klubledere

Mette Littau Kjeldsen fra Mejrup GU og Axel Petersen fra Svenstrup-Godthåb IF er nogle af de mange jyske ildsjæle, som fortjener anerkendelse.


Et skulderklap kan også være på sin plads i det jyske - her modtager Mette Littau Kjeldsen fra Mejrup GF anerkendelse fra DBU Jylland-formand Bent Clausen (foto: Trine Gylling Jørgensen)




Foreningsaktivitet, ildsjæle og frivillige initiativer er basis for, at fodbolden kan trille året rundt til gavn og glæde for mange børn, unge og voksne i hele Danmark.

Skulderklap og anerkendelse er måske ikke dét, jyder og jantelovstilhængere gør mest i, men ved DBU Jyllands Delegeretmøde er både jantelov og jysk beskedenhed sat ud af kraft for en stund.

Mette er altid i gang

I Mejrup GU er der specielt én kvinde, man bare altid kan regne med. Uanset om det gælder det generelt lidt uglesete hverv som kasserer eller det meget logistiske job som fodboldskole og mikrofodboldskoleleder, så er Mette Littau Kjeldsen klar.

Fra 1990 har hun været involveret i det daglige arbejde som frivillig leder i Mejrup GU i det vestjyske. Mange faste opgaver i klubbestyrelsen har hun været omkring, ligesom hun ofte har været at finde på træningsbanen hos pigeholdene.

En række initiativer i klubben bærer også Mettes signatur, bl.a. stod hun bag tiltaget med Lockout-fodbold i foråret 2013, da folkeskolerne holdt lukket. Også ungdomsholdenes udlandsture er en af Mettes aktuelle kæpheste.

Som klubben udtrykker det:
- Vi har sikkert glemt mange ting, fordi Mette altid ER der.

Mette modtog DBU Jyllands Ungdomslederlegat medfølgende en landskamptur med ledsager til en kamp efter eget valg.


Axel Petersen fik en buket med hjem til fruen ved siden af DBU Jyllands Rejselegat (foto: Trine Gylling Jørgensen)

Axel har været formand i næsten 32 år

Siden 1981 har Axel Petersen haft fingrene med i Svenstrup-Godthåb IF’s fodboldudvalgs beslutninger. Og fra marts 1983 har han siddet for bordenden som formand.

Han har haft fokus på at få gennemført de bedste vilkår for børne- og ungdomsfodbolden og derfor har han også flittigt gæstet årsmøderne i DBU Jyllands region 1 samt delegeretmødet.

Derudover har Axel et specielt fokus på sponsorarbejde, ligesom han også i de seneste år har trådt til, når kampfordelerrollen skulle besættes. Opbakningen hjemmefra har også gennem årene været ganske afklaret, fruen har nemlig i samme årrække været med til at tegne klubbens ansigt udadtil ved at være en aktiv og vellidt kantinepasser.

Nu har Axel Petersen mulighed for at invitere fruen med til en landskamptur som belønning for at være modtager af DBU Jyllands Rejselegat.

Tillykke til Axel Petersen og Mette Littau Kjeldsen – og til deres klubber, som nyder godt af deres aktive, frivillige indsats.




Log ind