Ny bestyrelse på plads

På lørdagens delegeretmøde modtog både Hans Mogensen og Ole Ladefoged genvalg til DBU Jyllands bestyrelse, mens Peter Tornbo blev nyvalgt til den ledige ordinære bestyrelsespost. Kristian Nørgaard Thomsen og Johanne Berg er nye regionsformænd.

 
Peter Tornbo, Lemvig, blev på delegeretmødet i Herning valgt til DBU Jyllands bestyrelse.

 
Der var ikke den store dramatik under dagsordenens punkt syv til ti på lørdagens delegeretmøde i Herning.

Der var nemlig genvalg til alle opstillede kandidater – heriblandt Hans Mogensen, kasserer, og Ole Ladefoged, næstformand, som begge blev genvalgt for yderligere to år.

Udover genvalgene kommer der imidlertid også til at ske rokeringer i bestyrelseslokalet. Således blev Peter Tornbo officielt nyvalgt som ordinært bestyrelsesmedlem.

Han afløser Mette Nielsen, Klejtrup, der i marts 2014 efter eget ønske valgte at nedlægge sine poster i DBU Jylland.

Peter Tornbo - der indtil nu har siddet i bestyrelsen via sin post som formand for Region 2 - bestrider i forvejen en lang rækker poster i både DBU Jylland og DBU. Blandt andet som formand for DBU Jyllands Uddannelsesudvalg samt medlem af DBU’s bestyrelse og DBU’s Breddeudvalg.

På posten som formand for Region 2 afløses Peter Tornbo af Johanne Berg, der i første omgang er konstitueret på posten indtil næste regionale årsmøde (hovember 2015). Her skal der så vælges en permanent formand. Via sin regionsformandspost indtræder Johanne Berg samtidig i DBU Jyllands bestyrelse. 

Kristian erstatter Christian

Formelt set er også Jens Christian Hansen, formand for Region 4, ny i DBU Jyllands bestyrelse. Han har ganske vist været konstitueret på posten siden maj, hvor daværende regionsformand René Svendsen fratrådte sine poster i DBU Jylland på grund af nyt job på Sjælland.

50-årige Jens Christian Hansen er fra Nord-Als Boldklub, og han blev officielt valgt som regionsformand på årsmødet i Region 4 i november og er derfor også nu formelt med i DBU Jyllands bestyrelse.

Kristian Nørgaard Thomsen, nyvalgt bestyrelsesformand i Region 1, er også ny i DBU Jyllands bestyrelse. Han har overtaget efter tidligere formand i Region 1, Christian Fynsk. Kristian Nørgaard Thomsen er 54 år og bosiddende i Frederikshavn. Han blev på Region 1’s årsmøde i november valgt som formand for regionen, hvor han gennem flere år har siddet som ordinært bestyrelsesmedlem.

Både Jens Christian Hansen og Kristian Nørgaard Thomsen blev valgt på de regionale årsmøder i november.

Fra og med delegeretmødet 2015 ser DBU Jyllands bestyrelse dermed således ud:

• Bent Clausen (formand) – ikke på valg i år
• Ole Ladefoged (næstformand) – genvalgt
• Hans Mogensen (kasserer) – genvalgt
• Kristian Nørgaard Thomsen (formand for Region 1) – afløser Christian Fynsk
• Johanne Berg (konstitueret formand for Region 2) – afløser Peter Tornbo
• Lars Olesen (formand for Region 3)
• Jens Christian Hansen (formand for Region 4) – afløser René Svendsen
• Kent Falkenvig – ikke på valg i år
• Peter Tornbo – nyvalgt/afløser Mette Nielsen

Genvalg til DBU Jyllands Appeludvalg

Der var også valg til DBU Jyllands Appeludvalg på lørdagens delegeretmøde, og her blev alle tre medlemmer genvalgt. Dermed fortsætter Kent Falkenvig (blandt andet medlem af DBU Jyllands bestyrelse), Tommy Olesen (jurist og frivillig i Aabybro IF) og Eigil Pedersen (jurist og formand for Hammerum IF) på de tre poster med Kent Falkenvig som formand.

Appeludvalget blev vedtaget på DBU Jyllands delegeretmøde i 2011 blandt andet for at sikre adskillelse af den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt i DBU Jylland.

Tekst: Mads D. Larsen/Trine Gylling Jørgensen og foto: Trine Gylling Jørgensen




Log ind