Anerkendelse til aktive klubber

De to klubpriser ved årets jyske delegeretmøde gik til henholdsvis en nordjysk og en østjysk klub.


DBU Jylland anerkendte lørdag den 10. januar 2015 FC Horsens, for deres målrettede indsats for ungdomsfodbolden (foto: Trine Gylling Jørgensen).



Hjørring IF og FC Horsens markerer sig begge to som foregangsklubber for forskellige områder. Hjørring IF specifikt på uddannelsesområdet, mens FC Horsens især har fokus på ungdomsfodbolden.

Oplevelser med og uden bold

FC Horsens’ motto er ”Vi gi’r dig oplevelser med og uden bold” og under det slogan gemmer sig en ambition om at være en attraktiv ungdomsklub for alle.

Klubben har bl.a. udviklet konceptet ”Fantastisk Fodbold”, som dækker over fodboldleg for de yngste fra 3-5 år. 60-70 fodboldglade børn nyder hver sæson godt af tiltaget og inddragelse af deres forældre er en stor del af aktiviteten.

Klubbens drengeudvalg og pigeudvalg tager initiativet i forhold til at udstikker rammerne for et godt samspil med trænere og forældre. Årgangene opfordres til at holde forældremøder og hos pigerne er der ydermere en børnekonsulent og en ungdomskoordinator med ansvaret for den sportslige udvikling og trivsel.

Fællesskabet understøttes med overnatninger i klubhuset, fællesspisninger og meget andet. Også deltagelse i stævner prioriteres højt i ungdomsafdelingen og disse vurderes meget værdifulde for klubben med hensyn til at styrke fællesskabet.

Martin Henriksen fra FC Horsens modtog ved DBU Jyllands Delegeretmøde lørdag den 10. januar 2015 Faxe Kondi Prisen og en check på kr. 10.000,-.


Ib Helenius (th.) modtog Uddannelsesprisen på vegne af Hjørring IF (foto: Trine Gylling Jørgensen)

Bevidst sats på træneruddannelse

Siden januar 2013 har Hjørring IF valgt at satse på træneruddannelse som en kvalitetssikring af træningen for klubbens børn og unge. Foreløbig har det resulteret i otte trænere med A- eller B-licens. En række trænere er desuden på spring og mangler blot eksamen.

Ikke færre end 76 C-licens kurser har haft deltagelse af trænere fra Hjørring IF i de seneste to år. Derudover har en del trænere også været på inspirationskurser af forskellig art.

- Vi giver vores trænere et lille puf for at motivere dem til at blive dygtigere og vi kan se resultaterne på træningsbanerne, lyder det fra Ib Helenius, uddannelsesansvarlig i Hjørring IF.

Også fem dommere er blevet uddannet og andre dommere har været på udviklingskurser.

For denne massive uddannelsesindsats modtog Ib Helenius på vegne af Hjørring IF årets Uddannelsespris medfølgende en check på 10.000 kroner øremærket fremtidig klubudvikling og uddannelse samt et sæt overtræksveste.

DBU Jylland ønsker de to klubber stort tillykke med den velfortjente anerkendelse.


  

Log ind