Ændret ungdomsstruktur delte vandene

Forslaget om en ændret ungdomsstruktur i drengerækkerne vækkede debatlysten ved DBU Jyllands Delegeretmøde lørdag den 10. januar i Herning. Det fik dog et rungende nej fra forsamlingen.


Silkeborg IF's Jacob Tind argumenterede for en ny struktur (foto: Trine Gylling Jørgensen)



- De unge spillere skal ikke flytte for tidligt til de større klubber, måske bare for at sidde på bænken. Det dræner de små klubber.
- Licensklubberne skal have mulighed for et fuldt fokus på en lang proces fra U13 til senior, med mindre fokus på kortsigtede resultater.

Disse to modsatrettede holdninger delte vandene ved DBU Jyllands Delegeretmøde i Herning og fik en række klubledere på talerstolen.

Forskelle i det sportslige niveau

Forslag 6 gik nemlig ud på en ændret turneringsstruktur i U13, U14 og U15 Drenge, der kort fortalt foreslog en større opdeling mellem licensklubber og øvrige klubber i forhold til tilmelding af hold og indplacering af hold.

Jacob Tind fra Silkeborg IF argumenterede for, at en ændret turneringsstruktur ville betyde mere langsigtede arbejdsvilkår for licensklubberne samtidig med, at der var indarbejdet en vis fleksibilitet i forhold til optagelse af ikke-licensklubber, der kan dokumentere resultater på det rette niveau.

Det fik blandt andre Flemming Nielsen fra Erritsø GIF på talerstolen:
- Lad ikke spillerne forlade hjemklubben for tidligt aldersmæssigt. De skal jo ikke bare for enhver pris til en større klub – måske for at sidde på bænken – med den konsekvens, at hjemklubbens hold falder fra hinanden.

Nej tak fra de delegerede

Kent Falkenvig fra DBU Jyllands bestyrelse understregede, at bestyrelsen ikke bakkede op om forslaget, men sagtens kunne se både fordele og ulemper. Han vurderede på vegne af bestyrelsen ulemperne som klar størst.

FC Skanderborg bød ligeledes ind med en anbefaling af et nej til forslaget for at støtte op om arbejdet med at sikre synergi mellem elite- og breddefodbolden.

Afstemningen endte med et rungende nej til en ændret struktur og dermed bevares den nuværende turneringsstruktur for U13, U14 og U15 Drenge.

Læs mere

Se alle forslagenes skæbne her
Se forslagstekstens fulde ordlyd her


Log ind