IT-redskab hjælper 2500 hold i puljer

Den 11. marts bliver hundredevis af puljer i den centrale 8- og 11-mandsturnering offentliggjort af DBU Jylland – og et nyt IT-værktøj hjælper med at komme godt i mål.



Det er et stort puslespil, der skal gå op, når der bliver dannet puljer. Her ses f.eks. de mere end 400 hold, som skal indplaceres i Serie 5-puljer. Foto: Martin Weibel
Når tilmeldingsvinduet til de laveste rækker i DBU Jyllands centrale turneringer lukker i den 1. marts, skal DBU Jylland placere flere end 2500 hold i næsten 500 puljer på bare en enkelt uge.

Det er en stor opgave – men et nyt IT-værktøj hjælper DBU Jyllands turneringsafdeling med at komme godt i mål. Kort forklaret placerer værktøjet samtlige hold i en pågældende række på et jyllandskort, hvorefter med få klik kan placere de forskellige hold i puljer.

- Det er en kæmpe hjælp for os, at få det her værktøj. Det gør først og fremmest processen hurtigere, men det forbedrer også det visuelle overblik over, hvilke hold, der er tilmeldt i en række, lyder det fra Jeanette Wulff Højgaard fra DBU Jylland Turneringer.

Stadig mennesker bag puljerne

Frem til nu har det været nødvendigt at få overblikket via gammeldags landkort i papir men det nye IT-værktøj betyder et farvel til den løsning.

Selve arbejdsprocessen, hvor medarbejdere i DBU Jylland turneringer selv danner puljerne, er dog fortsat uændret. For mens det nye system sætter alle holdene ind på et elektronisk kort, så er det stadig ikke en maskine, som placerer de mange hold i de forskellige puljer.

- Derfor er det fortsat op til at os at lave de bedst mulige puljer med hensynstagen til alle, forklarer Jeanette Wulff Højgaard som nok fortsat må leve med, at der vil være hold, som synes, de skal køre lidt for langt til udekampene.

- Det kan nok desværre ikke være anderledes, end at vi også i år kommer til at skuffe et par stykker, for selv om vi altid prøver at gøre alle 100 procent tilfredse, er det nok en umulig opgave, fordi vi er nødt til at tage hensyn til det store billede, forklarer Jeanette Wulff Højgaard, og nævner Serie 5 som eksempel, hvor der alene skal sammensættes over 70 puljer.

Log ind