Fodbolddommer: Spillere reddede mit liv

- Uden dem ville jeg have ligget i et hul nu. Fodbolddommer Knud Pedersen er helt overbevist om, at to seriespillere reddede hans liv, da han fik hjertestop under en fodboldkamp den 19. juni.



Dommerhvervet og to snarrådige spillere reddede Knud Pedersens da han fik hjertestop under en fodboldkamp. Foto: Colourbox


Ribbenene er stadig lidt ømme, men ellers er det ikke meget, som afslører, at Knud Pedersen svævede mellem liv og død for bare halvanden måned siden.

Her faldt den 61-årige fodbolddommer pludselig livløs om på grønsværen midt i en Serie 4-kamp mellem Lidenlund Boldklub og Holstebro Boldklub med det, som senere viste sig at være et hjertestop.

Heldigvis for Knud Pedersen var to af kampens spillere lynhurtigt henne og give ham altafgørende, livreddende førstehjælp – og den i dag er skibonitten ikke i tvivl: - Uden deres hjælp lå jeg i et hul nu.

- Jeg er dybt taknemmelig

Knud Pedersen er stadig sygemeldt fra sit arbejde og må endnu ikke køre bil. Men han mener selv, at han slipper fra den grimme oplevelse uden mén. Og han er ikke i tvivl om, at det er spillernes og dommergernings skyld.

- På hospitalet fortalte de mig, at det var altafgørende at spillere havde grebet ind med livgivende førstehjælp, men også, at det var en kæmpe fordel, at jeg er fodbolddommer og derfor er i god fysisk form, siger han, og understreger, at han er dybt taknemmelig for spillernes fantastiske indsats.

- Det har betydet alt, og der er vist ikke andet at sige end ”tak for hjælpen”. Jeg håber at kunne mødes med dem og fortælle dem, at jeg er dybt taknemmelig, siger dommeren.

Set i bakspejlet er Knud Pedersen glad for, at det skete indenfor kridtstregerne, og ikke hjemme i privaten.

- Det var virkelig heldigt, det var der, når det nu skulle være. Især, når der nu var to, som lige vidste, hvad de skulle gøre, lyder det med tydelige taknemmelighed i stemmen fra Knud Pedersen, som var gul og blå omkring brystkassen i flere uger, efter spillernes helhjertede førstehjælpsindsats.

Vil ud med fløjten igen

Knud Pedersen er i øjeblikket ved at genoptræne efter sit hjertestop, men han føler sig igen snart klar til at løbe ind på grønsværen iklædt dommertøj.

- Jeg vil helt klart i gang med at dømme fodboldkampe igen snart, og jeg tror og håber, at det allerede kan blive fra starten af næsten måned, siger han, og fortæller, dommertøjet ikke får lov til at ligge og samle møl.

- Jeg synes, at det giver mig livskvalitet og god motion at være fodbolddommer, som jeg eller ikke ville få, for det der med at træne helt for sig selv er ikke lige mig, lyder det.


- Uden dem ville jeg have ligget et i hul nu.Fodbolddommer Knud Pedersen, som faldt om med hjertestop under en...

Posted by Jysk Fodbold on 6. august 2015

Log ind