Fifa-spil er næring til fodboldinteresse

Fifa-spilserien er uhyre populær blandt unge, ikke mindst blandt unge fodboldspillere. Computerspillet er med til at øge den generelle fodboldinteresse, mener ungdomsforsker Søren Østergaard.


Fifa-spillet er ikke en modspiller for fodboldklubberne, mener Søren Østergaard. Foto: Colourbox.


Fifas spilserie er i en årrække blandt de mest solgte spil til konsoller i Danmark, og nyeste skud på stammen, Fifa 15, er bestemt ingen undtagelse.

Søren Østergaard er ungdomsforsker ved Center for Ungdomsstudier, hvor han blandt andet beskæftiger sig med unge og foreningsliv. Han mener ikke, at klubberne skal frygte de unges aktivitet med konsolspillet. Tværtimod kan spillet være med til at vække yderligere interesse for fodbold.

- Spillet kan være med til at understøtte en fodboldinteresse. I det virtuelle rum kan man nogle ting, man ikke kan i det fysiske rum. Man kan spille på et helt andet niveau. Og så er der meget genkendelighed i forhold til det, de ser tirsdag og onsdag i Champions League. Det er trygt og godt – man kender det – og så refererer det til en interesse, som man også dyrker i det fysiske rum, lyder det fra ungdomsforskeren.


Få Fifa i klubberne

Computerspillet giver altså næring til især de unges fodboldinteresse, så for fodboldklubberne er hyben omkring spillet faktisk godt nyt. Søren Østergaard ville dog ønske, at klubberne i højere grad imødekommer de unges interesser.

- I ungdomsklubberne spiller de unge Fifa. Det burde fodboldklubberne også stille til rådighed for at understøtte de ting, som foregår udenfor fodboldbanen. Det giver jo også trænerne anledning til at få større indblik i de unges hverdag og tanker. Det kunne være et godt signal at vise de unge om, at vi har en pejling om, hvad der foregår i jeres verden, siger ungdomsforskeren og peger på, at der også er fodboldmæssige gevinster at hente ved at spille Fifa.

- Fifa medvirker til, at de unge bliver bedre rent taktisk og får en større fodboldforståelse. Tidligere ville en dreng på 10 år ikke ane, hvad offside er. Det ved han i dag, siger Søren Østergaard.

Læs mere

Artiklen her er en forkortet udgave af en artikel, som du kan finde i DBU Jyllands gratis fodboldmagasin, Jysk Fodbold. Du henter magasinet lige her.

Log ind