MENU

U19 Piger-række også til efteråret

Trods startvanskeligheder for den nye struktur for de ældste pige-årgange udbyder DBU Jylland også i efteråret en U19 Piger-række.

U19 Piger Vest


Der vil også i efteråret 2015 blive udbudt en U19 Piger-række under DBU Jylland.

Turneringen udbydes fra turneringsstart i et enkelt niveau, men efter fem kampe ombrydes til to niveauer. Efter vinterpausen vil der også være to niveauer.

Den nye struktur med en U17 Piger-række og en U19 Piger-række i stedet for U18 Piger – som blev vedtaget på delegeretmødet i januar 2014 - er stadig ny for klubberne, og det er DBU Jyllands vurdering, at den har brug for tid til at blive implementeret.

Det har med andre ord også betydet, at strukturen har haft visse startvanskeligheder. Ved turneringsstarten i august var der således tilmeldt 47 hold – heraf er der på nuværende tidspunkt omkring 20 hold tilbage i turneringen.

Vigtigt for at kunne fastholde

Det er dog fortsat ungdomsudvalgets forventning, at et tilstrækkeligt antal hold vil tilmelde sig årgangen, således der kan skabes en fornuftig turnering i to niveauer fra efterårssæsonens begyndelse:

- Vi ønsker på kort sigt U 19 rækken bibeholdt, da det er vigtigt at vi fastholder et turneringstilbud for årgangen på trods af de startvanskeligheder, som den nye struktur har haft, forklarer Torben Nielsen, formand for Ungdomsudvalget, og fortsætter:

- Hvis vi ikke har dette tilbud, vil samtlige af de pågældende spillere nødt til at spille senior, og det er ikke i nogens interesse. Med en U19 række lettes overgangen til seniorfodbolden og flere spillere vil kunne fastholdes, siger Torben Nielsen, der desuden understreger, at to-årige årgange i U17 og U19 betyder, at en nyoprykket U17 spiller vil have lettere ved at få spilletid, end ved den tidligere 3-årgang i U18.

DBU Jylland vil nøje følge tilmeldingen af hold til efterårets U19-række og vil – hvis det vurderes påkrævet – gå i direkte dialog med de klubber, som har tilmeldt hold til turneringen.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: DBU Jylland

Log ind