Sådan undgår du stinkende fodboldtøj

Hvordan undgår man at træningstøjet, fodboldstøvlerne og ikke mindst benskinnerne kommer til at lugte grimt? Vi har spurgt indehaveren af hjemmesiden, husmoderen.dk.



Ofte fjerner det ikke den dårlige lugt, når du bare vasker dit fodboldtøj. Foto: Martin Weibel


Du trækker den nyvaskede træningstrøje ned over hovedet og bliver mødt af en sur dunst, som er alt andet end indbydende. Bedre er det ikke med fodboldstøvlerne – og helt galt går det, når næsen nærmer sig benskinnerne, som lugter værre end en minkfarm på en varm sommerdag.

Men hvordan slipper man af med den dårlige lugt fra sit fodboldudstyr?

Vi har spurgt Ann-Alicia Thunbo Ilskov, som driver hjemmesiden, husmoderen.dk, og som ved alt om, hvordan man skal håndtere indholdet i sportstasken.

Mirakelkuren findes i køkkenet

Ifølge Ann-Alicia Thunbo Ilskov behøver man ikke fare ned i supermarkedet og købe sig fattig i diverse rengøringsmidler, når man skal den dårlige lugt til livs. Kuren kan du finde i køkkenet.

- Jeg har rigtig mange, som skriver til mig, fordi de har problemer med surt og ildelugtende træningstøj, så det er et kendt problem, som det heldigvis er let at slippe af med. Man tager bare noget klar lagereddike og blander med vand, og så lader du dit tøj lægge i blød i blandingen i en times tid, siger hun, og understreger, at man så skal huske at smide tøjet i vaskemaskinen efterfølgende.

- Når du tager tøjet op af eddike- og vandblandingen, smider du det bare i vaskemaskinen, som du plejer. Det kan dog være en god idé at vaske det ved minimum 53-54 grader, for så er det påvist, at man får has på bakterierne, siger hun og anbefaler samme kur til benskinnerne.

- Her kan det dog være en god idé at smide dem i blød i ren lagereddike inden de kommer i vaskemaskinen, for så er det endnu mere effektivt, siger Ann-Alicia Thunbo Ilskov, som tidligere i livet har spillet masser af fodbold – ligesom hendes fem brødre alle har gjort det.

- Så jeg kender alt til stinkende fodboldtøj, supplerer hun grinende.

Smid natron i fodboldstøvlerne

Mens lagereddike er et godt middel til at slippe af med dårlig lugt i tøjet, er løsningen en anden for fodboldstøvlernes vedkommende.

- Her ville jeg hælde natron i dem, og lade det stå natten over. Natron fjerner nemlig lugten. Dagen efter kan man så bare støvsuge det op, lyder det fra eksperten, som også mener, man lige skal tømme sin sportstaske inden man smider sig på sofaen efter en træning eller kamp.

- Det er en rigtig god idé at lade fodboldstøvlerne og fodboldtøjet lægge køligt udenfor et par timer efter man kommer hjem, siger Ann-Alicia Thunbo Ilskov, som blandt andet er kendt fra DR, hvor hun med sine billige og skånsomme remedier blandt andet har konkurreret mod et kendt rengøringsmiddel.

Drop skyllemidlet

Når kamptøjet bliver vasket i de mange jyske fodboldklubber, er det ofte sket, at mange velmenende mødre og fædre har suppleret vaskemidlet med et ordentligt sjat skyllemiddel, som tøjet kommer til at dufte endnu renere og bliver lidt blødere – men det skal man lade være med, hvis det står til Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

- Lad nu være med at bruge det der skyllemiddel. Der er ingen gavn af det, tværtimod, for alt træningstøj har jo en evne til at suge vand, og den evne bliver ødelagt, når man bruger skyllemiddel. Hvis man vil have blødt tøj, kan man i stedet bruge lagereddike. For udover at være med til at fjerne lugten tager det også kalken ud af vandet, lyder det fra indehaveren af husmoderen.dk, som fortsætter:

- Den der duft af renhed er alligevel bare en illusion, og du kommer jo til at lufte af sved i løbet af kampen alligevel. Desuden er skyllemidlet også dårligt for din hud, fortæller hun, inden hun kommer med noget af et tilbud til landsholdet - og ikke mindst holdleder, Simon Rasmussen.

- I ringer bare, når I skal have vasket landsholdets tøj.


Log ind