Nik og Jay-bøde topper skør liste

Rigtig mange hold opererer med en bødekasse, som f.eks. finansierer afslutningsfesten. Vi har samlet de skøreste bødeforseelser fra de jyske breddeklubber.



Der er mange underlige bøder på de jyske breddehold. F.eks. en bøde, får at kunne kende forskel på Nik og Jay. Grafik: Martin Weibel
På VF97 Serie 5-hold må man acceptere et vederlag på 50 kroner, hvis man kan svare på, hvem der er hvem i duoen Nik og Jay. Og i Ikast KFUM må man af med en flad tier, hvis man smider en kapsel på gulvet – altså forudsat, at man ikke når at samle den op igen inden for fem sekunder.

Det vrimler med bødeforseelser i de jyske breddeklubber, hvor man typisk må hoste op med et mindre beløb, hvis man f.eks. bliver udvist for brok eller kommer for sent til en kamp. Engang imellem er det dog helt andre, og mere sjove og alternative, forseelser, der bliver takseret til en bøde.

Vi har kigget bødekasserne i sømmene for at finde ud af, hvornår de jyske seriespillere må spytte i kassen.

Bødekasse styrker sammenholdet

I Viby Fodsport af 1997 i det sydlige Aarhus, opererer man med en bødekasse af de mere alternative. Eksempelvis giver det bøde at moone en Ferrari eller at møde op i, hvad man på holdet definerer som ”popstøvler”.

- De her bøder er med til at styrke sammenholdet, fordi de er med til, at man kan give hinanden lidt røg, siger Aleks Kvartborg Jakobsen, som indtil for nyligt har været bødekassemester i klubben.

- Men der er jo også nogle lidt mere seriøse bøder, som f.eks. er med til at fremme fairplay og at få folk til at møde op til tiden. Pengene bruger vi til afslutningsfesten, så vi kan komme ud og spise og få lidt øl uden at skulle have punge op der, siger han, inden han beskriver, hvad Nik og Jay-bøden helt præcis går ud på.

- Det startede med, at vi var enige om, at Nik og Jay ikke var drengemusik, og så var der alligevel en som vidste, hvem der var henholdsvis Nik og hvem, der var Jay. Det ville vi naturligvis ikke acceptere, griner Aleks Kvartborg Jakobsen, som understreger, at bøden kun er uddelt få gange.

Liste: se de mærkeligste bøder

De mærkeligste breddeholdsbøder
Forseelse Bødetakst Klub
Nik og Jay-bøde (vide hvem, som hedder hvad) 50 kr. Viby Fodsport af 1997
Upudsede støvler (vurderes af en fyr ved navn Staub) 10 kr. Seest B
Gravid under sæson 375 kr VRI Kvinder
Tage en "flad" bold med ud 15 kr. Ikast KFUM
Smide ølkapsler på gulvet (5 sek. opsamlingsregel gælder) 10 kr. Ikast KFUM
Brænde 100 eller flere chancer i en kamp (tillæg for at være fynbo (100.000 kr.) 300.000 kr. Røde Stjerne FC Skive
Tage strømper på før underbukser 20 kr. Røde Stjerne FC Skive
Første mand på marken (skyde over hegnet) 20 kr. BMI
Kysse iført spilledragten 20 kr. SDUFK
Tisse i badet 30 kr. SDUFK
Manglende jubelscene ved scoring 30 kr. Skalborg SK
Fødselsdag på kampdag En kasse øl Hover IF
Brænde direktør (100 % afbrænder) Pris ukendt B52



Log ind