Vestjyder får lang straf i speget sag

En særlig sag om brug af en ulovlig spiller i en vestjysk seriepulje har nu kostet lange karantæner til en spiller og en leder.

Ankesag ændrer oprykningskamp - oktober 2011 - flash

To personer har fået lange karantænestraffe efter sag om ulovlig spiller. Foto: Fodboldbilleder.dk


Det fremgår af DBU Jyllands turneringsreglement, at man kun må spille for én klub hvert halvår.

Dette er omdrejningspunktet i en speget sag om brug af en ulovlig spiller, som netop er blevet behandlet i DBU Jyllands appeludvalg.

Den pågældende spiller har både spillet for Serie 4-holdet Bronx United FC samt Herrup BF fra Serie 3 i dette efterår, og har derfor spillet ulovligt.

Sagen har nu kostet både den pågældende spiller samt en træner fra Bronx United FC en lang karantæne. De er blevet udelukket frem til den 1. maj 2015.

Skærpende omstændigheder

For både spilleren og Bronx United FC gælder det, at karantænens længde skyldes skærpende omstændigheder. Det har henholdsvis DBU Jyllands appeludvalg og disciplinærudvalg understreget.

- Begrundelsen for at Bronx-trænerens må i skammekrogen frem til maj 2015 er, at han bevist har forsøgt at vildlede DBU Jylland, siger formanden for DBU Jyllands appeludvalg, Kent Falkenvig, og understreger, at hele det disciplinære system hviler på tilliden til de oplysninger, som klubberne afgiver.

Den involverede spiller kan se frem til samme tidshorisont på sidelinjen, da han, ifølge DBU Jyllands disciplinærudvalg, har udvist grov dis-respekt for turneringsreglerne ved at spille ulovligt for såvel Bronx United FC samt Herrup BF. Klubben har dog netop anket afgørelsen til DBU Jyllands appeludvalg på spillerens vegne.

Frataget sejr givet tilbage

Herrup BF benyttede den pågældende spiller den 26. august i en sejr på 4-1 over Mejrup GU.Mens DBU Jyllands disciplinærudvalg oprindeligt havde valgt at fratage Herrup BF sejren i denne kamp, har DBU Jyllands appeludvalg nu alligevel besluttet, at det oprindelige resultat skal stå ved magt. Begrundelsen fra udvalget er, at de ikke har fundet det bevist, at Herrup BF skulle have handlet i ond tro da de først benyttede spilleren efter at have rekvireret spillercertifikatet i Ringkøbing IF.

Det er den eneste af disciplinærudvalgets afgørelser i sagen, som appeludvalget har omstødt.

Dog har Herrup BF efterfølgende benyttet spilleren på sit Serie 6-hold, selv om de på daværende tidspunkt var vidende om, at han ikke var spilberettiget. Derfor er Herrup BF taberdømt i disse kampe, ligesom de har fået en bøde for at bruge ham ulovligt.

Også Bronx United FC har fået en bødestraf. Både for at benytte spilleren ulovligt samt at give urigtige oplysninger til DBU Jylland.




Log ind