Vanvidskamp afbrudt fire gange

En vildfaren hund, bælgragende mørke og dobbelt op på Thors Hammer gjorde en Serie 4-kamp til en helt særlig oplevelse. Det hele blevet styret af en 16-årig dommer.



Formanden for FC Jura, Kasper Berg (t.h.), hilser her på Frederik Lasserre fra IFSK inden en kamp. Han var selv vidne til den usædvanlige kamp i Saksild. Foto: Martin Weibel
”Jeg undskylder på forhånd længden af referatet, men mage til vanvidskamp skal man lede længe efter i serie 4.”

Sådan starter formanden fra FC Jura, Kasper Berg, sit kampreferat på klubbens hjemmeside efter, at klubbens Serie 4-hold havde været i kamp mod Odder IGF tirsdag den 7. oktober.

Kampen, som blev afviklet i den lille by Saksild uden for Odder, blev en oplevelse helt ud over det sædvanlige for alle de implicerede parter. Ikke så meget fordi der blev scoret hele syv mål i løbet af de 90 spilminutter, men i højere grad, fordi kampens dommer, den kun 16-årige Mustafa Chamali, måtte afbryde kampen hele fire gange undervejs.

- Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Faktisk har jeg aldrig prøvet af en kamp blev afbrudt, og at det så sker fire gange i løbet af én kamp er jo helt vanvittigt. Det tog nok to en halv time at spille kampen, siger Kasper Berg fra en telefon fra Paris, hvor han ferierer fra Jura-studiet.

Dobbelt op på tordenvejr

Da der var spillet 30 minutter af Serie 4-opgøret, var der allerede scoret tre gange, og det var også cirka efter den halve time, at de ydre faktorer begyndte at sætte sit præg på begivenhederne.

På dette tidspunkt fik lyn og torden således den 16-årige dommer til at afbryde kampen første gang og beordre spillerne i sikkerhed i omklædningsrummet. Først 20 minutter senere blev spillet sat i gang igen – men det var dog en stakket frist, for ganske kort efter svingede Thor igen sin hammer, og så måtte spillerne nok engang sætte kurs mod omklædningsrummene.

Da anden halvleg langt om længe blev sat i gang, tog den specielle Serie 4-kamp endnu et hak op ad usædvanlighedsskalaen. Midt i en friløber til FC Jura gik lyset pludseligt ud, og Saksild Stadion blev henlagt i fuldstændig mørke.

- Det var helt sort. Bogstaveligt talt. Vores spiller med bolden har efterfølgende sagt, at ikke engang han kunne se bolden, siger Kasper Berg, som afslører, at det slukkede lys skyldes en timer på lysanlægget, som passede med det oprindelige sluttidspunkt, som var blevet rykket på grund af de to tordenafbrydelser.



FC Jura er en klub for de jurastuderende på Aarhus Universitet. Foto: Martin Weibel

Fintestærk hund umulig at fange


Det tog cirka ti minutter at få lysanlægget til igen at levere lux over den kulsorte bane, så kampen kunne genoptages. Igen var det dog kun en kortvarig fornøjelse.

- Pludselig løber der en vildfaren schæferhund på banen. Ingen ved, hvor den kom fra, og den var helt umulig at fange. Den løb bare rundt og rundt med en masse spillere i halen efter sig, griner FC Jura-formanden fra hotelværelset i Frankrig.

- Det var lige til skjult kamera og objektivt set sikkert rigtig underholdene, men lige i situationen var det ikke skide sjovt, siger han, og fortæller, at der gik fem minutter inden hunden forlod banen, og kampen kunne spilles færdig.

- Desværre endte kampen med cifrene 4-3 til Odder, men mindst ligeså ærgerligt  var det, at vi ikke fik filmet kampen. Der var basis for en Youtube-million-forretning, efterrationaliserer Kasper Berg.

Stor ros til 16-årig dommer

Kun 16-årige Mustafa Chamali, som styrede begivenhederne, høster roser hos både FC Jura-formanden samt fra DBU Dommerudvikleren, René Budtz, som også var til stede.

- Han dømte dælme godt, og klarede alle de her faktorer i stiv arm. Personligt har jeg dømt fodbold siden 1990, men aldrig været i nærheden af at prøve noget lignende, siger René Budtz, som ligesom de øvrige på stadion nok ikke går en fremtid i møde som hundefanger.

- Det var helt hen i hegnet med den her hund. Ingen af os kunne fange den, griner han og vender tilbage til de rosende gloser om den 16-årige dommer.

- Det passede ikke med bussen at komme til Saksild, så han havde fået en kammerat til at køre ham derned, og han havde endda ringet til klubben dagen inden for at sikre sig, at der var lysanlæg på banen. Han handlede fuldstændig efter bogen, og han lod sig ikke påvirke af de her midlertidige afbrydelser. Heller ikke selv om det senere sluttidspunkt betød, at han ikke kunne være sikker på at komme med bussen hjem igen, siger han.

Log ind