MENU

59-årig afværgede Serie 3-nedrykning

Horsens fS lå til nedrykning i Serie 3. Men så trådte en 59-årig målmand til og klarede paragrafferne. – Jeg stiller mig, hvor bolden kommer – så er jeg også fri for at kaste mig, fortæller den rutinerede ankermand.Knud Erik Therkelsen (med pokalen red.) var med på det Horsens fS-hold, som vandt Veteran-landspokalen i juni. Foto: Horsens fS
I 1955 vandt AGF sit første danske mesterskab. Det var også året, hvor man erstattede dobbelt-a med å. Og så var det her, Horsens fS-målmand Knud Erik Therkelsen blev født.

Da klubben fik sin Serie 3-målmand skadet, måtte den rutinerede, 59-årige målmand, som normalt tager med hænder for andetholdet i Serie 4, trække Serie 3-holdets målmandstrøje over hovedet i en kamp mod Østbirk IF.

Kampen var tilmed altafgørende for Horsens-holdet, da en sejr ville afværge en truende nedrykning. Og med et ’clean sheet’ gjorde Knud Erik Therkelsen sit til, at det blev til en udebanesejr på 1-0 og at de gulblusede nok engang kan skrive Serie 3 på CV’et næste sæson.

- Vi kom hurtigt foran i kampen, og så var vi gode til at ’parkere bussen’. Her var det så min rolle at agere buschauffør og dirigere de unge drenge foran mig, siger han.

Kan læse spillerne

Den 59-årige målmand er ikke i tvivl om, hvorfor han stadig kan være med, selv om han nærmer sig efterlønsalderen.

- Jeg er tidligere divisionsspiller og har holdt mig ved lige i alle årene. Og så er vores sammenhold så godt i klubben, at man føler sig forpligtet til at holde sig i gang, lyder forklaringen fra Knud Erik Therkelsen, som udpeger rutinen, som sin allerstørste force.

- Jeg kan ofte læse spillerne og kan ofte forudsige, hvor de vil sparke hen. Derfor kan jeg placere mig, hvor bolden kommer – så slipper jeg også for at smide mig for meget, siger han, og udbygger:

- Man bliver jo ringere til at rejse sig op, når man har kastet sig. Dommerne påstår, at jeg trækker tiden, når jeg skal op på benene igen, lyder det med et glimt i øjnene fra den joviale målmand.

’Ungt’ talent på vej

Den succesfulde indsats på Serie 3-holdet ser ikke ud til at blive fulgt op næste sæson. Det er der en ganske særlig årsag til.

- Der kommer et ungt talent op, som jeg ikke vil stå i vejen for, siger han og afslører, at det unge talent er 38-årige Søren Jochumsen, som tidligere har spillet et utal af førsteholdskampe for AC Horsens i Superligaen og Nordicbet Ligaen.

Knud Erik Therkelsen har ingen planer om at lægge støvlerne på hylden lige foreløbigt, selv om det måske var sidste gang han spillere for serieholdet.

Fremover vil den 59-årige målmand fokusere kræfterne på klubbens hold i SuperOldBoys.Det unge talent Søren Jochumsen vil formodentligt overtage målmandshandskerne på Serie 3-holdet i Horsens fS til foråret. Foto: Fodboldbilleder.dk

Log ind