Vilde vendelboer kan ikke tabe

28 kampe uden nederlag og kurs mod anden oprykning i træk. Det er, hvad dette seriehold kan præstere.



Hirtshals B-spillerne var glade, da de rykkede op i JS - nu kan de se frem til endnu en sæson i række til efteråret. Foto: Hirtshals B
De kan rigtig meget andet end at smide fiskegarn i Nordsøen og udlevere nøgler til sommerhuse i Hirtshals.

Ikke mindst kan de spille fodbold. Det er byens største klub, Hirtshals B, et synligt bevis på. Vendelboerne har således spillet 28 kampe siden den 7. juni 2013 - og ikke en eneste af dem er blevet tabt.

Ud af de 28 kampe er de 21 vundet, og hele 101 gange har de sendt bolden ind bag modstanderens målmand. Det giver et gennemsnit tæt på de fire mål pr. kamp. De har kun selv indkasseret 35 mål.

Ingen hokuspokus

Bag den dybt imponerende stime gemmer sig hverken en særlig trylledrik eller sort magi. Tvært imod er resultaterne kommet i hus på dyder, som mange andre seriehold vil kunne nikke genkendende til.

- Hemmeligheden er først og fremmest hårdt arbejde på træningsbanen sammenholdt med en god klubånd. Vi har ikke fået nye spillere ind – det er samme trup, som vi spillede med, da vi lå midt i Serie 1 for ét år siden, fortæller Hirtshals B-træner, Frode Langagergaard.

- Det er sådan set heller ikke fordi vi har været forskånet for skader, men vi har en god, bred trup. Og så har vi så meget tro på tingene for tiden, at vi er kommet tilbage i alle de kampe, hvor vi har været bagud, siger han.

Rekorden og førstepladsen på spil

Selv om holdet fra fiskeribyen for længst har sikret sig plads i Jyllandsserien til efteråret, er motivationen intakt. Det ligger nemlig ikke til succesholdet at tage let på tingene.

- Vi er meget ærekære, og værner omkring vores flotte stime, ligesom vi godt kunne tænke os at ende sæsonen på førstepladsen. Det er vores store mål nu, fortæller Frode Langagergaard, som kan melde om en tyrkertro på tingene, hos det unge hold.

- Vi går hele tiden og siger til hinanden, at vi slet ikke kan forestille os, at vi taber en kamp. Og faktisk føles det helt som et nederlag, bare vi spiller uafgjort, siger han.

Hirtshals B har to kampe tilbage i sæsonen. Mod Grenaa IF og Kristrup B – og måske kan de gå på sommerferie med en stime på 30 kampe uden nederlag, for begge kommende modstandere er netop nu placeret under nedrykningsstregen.

Se også

Se Jyllandserie 2, pulje 3.



Log ind