Pas på tilmeldings-fælden

I DBU Jyllands turneringer er der automatisk indplacering af hold fra og med U13. Det betyder, at man som klub kan få sig en ubehagelig overraskelse, hvis man tilmelder et hold i en ældre årgang. Det er nemlig heller ikke tilladt.

Puljer på nettet - efteråret 2011 - flash


Begrebet ”automatisk indplacering ” betyder, at holdene i DBU Jyllands turneringer – fra U13 til den kommende U16-række – løbende spiller sig til det rette sportslige niveau med ombrydning hvert halve år.

Hvis man som klub pludselig får spillere til et ekstra hold, er der naturligvis også mulighed for at tilmelde dette. Som udgangspunkt vil holdet glide ind på nederste niveau.

Derfor skal man tænke sig grundigt om, hvis man som klub overvejer at tilmelde et hold i årgangen ældre for at spille en anden spilleform med den intention, at man om et år ønsker det indplaceret i sin oprindelige årgang.

- En af de store fordele ved årgangsopdeling er præcis, at holdene hele tiden spiller sig til det passende sportslige niveau – og automatisk overføres fra halvsæson til halvsæson. Klubberne behøver ikke at gentilmelde holdene, og vi skal som organisation ikke vælge holdene ud til de forskellige niveauer, siger Ole Frandsen, leder af DBU Jylland Turneringer.

- Men det betyder samtidig, at man ikke bare uden videre kan få et hold indplaceret på et bestemt niveau i f.eks. U14, hvis man ikke har spillet sig til placeringen fra U13-årgangen, tilføjer Ole Frandsen.

I strid med retningslinjerne

Han tilføjer, at det endvidere er i strid med DBU's retningslinjer og præciseringer vedr. det gode fodboldmiljø at tilmelde sig ældre årgange for at deltage i en anden spilleform. Både for licensklubber og ikke-licensklubber.

Indførelsen af en U16 Drenge-række betyder desuden, at der vil være automatisk indplacering fra U15 til U16 allerede fra efteråret 2014. Desuden vil der komme automatisk indplacering fra U16 til U17 fra efteråret 2015.

Automatisk indplacering er naturligvis gældende i både pige- og drengerækker.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: DBU Jylland Kommunikation

Log ind