MENU

Hæder til to nordjyske klubber

Både Fortuna Hjørring og Bangsbo Freja blev hædret på DBU Jyllands delegeretmøde. Fortuna Hjørring modtog Uddannelsesprisen, mens Bangsbo Freja blev tildelt FAXE KONDI-prisen for sit gode ungdomsarbejde.

 
Bangsbo Freja blev hædret med FAXE KONDI-prisen på delegeretmødet for sit store arbejde for ungdomsfodbolden. Til venstre René Svendsen, formand for DBU Jyllands Ungdomsudvalg.


DBU Jyllands Uddannelsespris blev overrakt til Fortuna Hjørring, hvis kasserer, Pia Sommergreen, modtog den på klubbens vegne. Til venstre Peter Tornbo, formand for DBU Jyllands Uddannelsesudvalg.

To nordjyske foreninger blev på lørdagens delegeretmøde i Herning hædret for deres vigtige indsats for fodbolden.

Bangsbo Freja fik tildelt FAXE KONDI-prisen som bevis på, at foreningen er udpeget som årets ungdomsklub under DBU Jylland. Med hæderen følger et beløb på 10.000 kroner fra FAXE KONDI:

- Bangsbo Freja har siden 2001 oplevet stigende medlemstal, og klubben forklarer selv fremgangen med gode klubfaciliteter, dygtiggørelse af klubbens ungdomstrænere, fokus på det sociale aspekt omkring alle ungdomsholdene og handling bag mottoet: ”Klubben hvor der er plads til alle”, forklarede René Svendsen, formand for DBU Jyllands Ungdomsudvalg i sin motivering af årets modtager af Faxe Kondi-Prisen.

Hæderen tildeles en klub, som har udmærket sig ekstraordinært ved at gøre en forskel for sine ungdomsspillere.
Som en konsekvens af den store satsning på ungdommen, er hele 90 procent af de i alt 450 medlemmer i Frederikshavn-klubben under 25 år.

Det var første gang, at prisen blev overrakt.

Uddannelsespris til Fortuna

En anden nordjysk klub, nemlig Fortuna Hjørring, modtog også anerkendelse for sit vigtige arbejde for fodbolden. Klubben fik overrakt DBU Jyllands Uddannelsespris, der uddeles på baggrund af en klubs eller en persons særlige indsats på uddannelsesområdet.

- Fortuna Hjørring favner både bredde og elite, og den arbejder målrettet på at uddanne trænere efter netop det behov, de hver i sær har. Det er et væsentligt element i klubbens uddannelsesstrategi, forklarede Peter Tornbo, formand for DBU Jyllands uddannelsesudvalg om baggrunden for valget af Fortuna Hjørring.

Den nordjyske klub har i løbet af 2013 gennemført en række træneruddannelsesinitiativer. Bl.a. C-Licens, B-Licens, A-Licens, og i 2014 skal en træner fra klubben påbegynde sin P-Licens.

- Klubben oplever, at det er blevet trendy blandt trænerne at uddanne sig, og man oplever en fortsat større motivation blandt trænerne for at blive dygtigere, forklarede Peter Tornbo.

Sammen med prisen modtager Fortuna Hjørring en check på 10.000 kroner, der er øremærket til fremtidig klubudvikling/uddannelse, samt et sæt overtræksveste med påskriften ”DBU Jyllands Uddannelsespris”.

Sidste år gik prisen til Svenstrup-Godthåb IF.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: Trine Gylling Jørgensen

Log ind