MENU

DBU Jyllands formand fik genvalg

Der var genvalg til DBU Jyllands formand, Bent Clausen, på delegeretmødet i Herning. Et bestyrelsesmedlem og tre appeludvalgsmedlemmer blev også siddende på taburetten.Der var genvalg til både formand Bent Clausen (tv.) og ordinært bestyrelsesmedlem Kent Falkenvig (th.) på DBU Jyllands Delegeretmøde i Herning. Foto: Trine Gylling Jørgensen.


Samstemmende klapsalver udgjorde lørdag eftermiddag lydkulissen i Herning Kongrescenter da det blev klart, at formanden for DBU Jylland også i de kommende to år vil hedde Bent Clausen.

Dermed forsætter Bent Clausen på den taburet, han har siddet på, siden han overtog formandsposten fra Benny Hansen i 2009.

Som formand for DBU Jylland kommer den 54-årige sønderjyde til at stå i spidsen for knap 170.000 fodboldspillere og cirka 30.000 frivillige ledere.

Stor erfaring

Bent Clausen har talrige år som frivillig træner og leder i Haderslev FK på fodbold-CV’et og også organisatorisk er der tale om en rutineret herre.

Allerede i 1990 entrerede Bent Clausen bestyrelsen i Region 4, og i 1995 kom han ind i DBU Jyllands (dengang JBU’s) bestyrelse qua en status som bestyrelsesformand i Region 4. 

Herudover har Bent Clausen bestridt en række udvalgsposter i både DBU Jylland og DBU - blandt andet som formand for den arbejdsgruppe, der koordinerer indførelsen af børnefodbold-konceptet, Holdninger & handlinger, i dansk fodbold.

Genvalg til bestyrelsesmedlem

Også bestyrelsesmedlem Kent Falkenvig kan se frem til en ny periode i DBU Jyllands bestyrelse.

Den 64-årige midtjyde har været fast inventar i DBU Jyllands bestyrelse siden 2005, men også uden for fodboldens verden, har han stor politisk erfaring.

Han er således medlem af Herning Byråd, hvor han er 1. viceborgmester samt sidder med i Teknik- og miljøudvalget, Social- og sundhedsudvalget og Beskæftigelsesudvalget.

Appeludvalg fortsætter

Kent Falkenvig blev, udover sit genvalg til DBU Jyllands bestyrelse, også valgt til endnu en tørn som formand for DBU Jyllands appeludvalg.

Udover Kent Falkenvig, blev også Tommy Olesen og Eigil Pedersen genvalgt til en ny periode. Begge er vant til at jonglere med paragraffer fra deres daglige arbejde som jurister.

Appeludvalget kom til verden ved DBU Jyllands delegeretmøde i 2011, hvor det blev besluttet, at appelsager ikke længere skulle forbi DBU Jyllands bestyrelse.

Bl.a. for at adskille den dømmende, lovgivende og udøvende magt, var det i stedet skulle det hurtigtarbejdende appeludvalg, som skulle tage sig af appelsagerne.

Log ind