MENU

Vildt gennemsnit: Så mange mål scorer serieholdene

Målgennemsnittet i de jyske serierækker er langt over dobbelt så højt som i landets bedste række. Se det imponerende målgennemsnit her.Man kan i gennemsnit se spillerne fejre fem scoringer pr. kamp i DBU Jyllands serierækker. Foto: Henrik Bjerregrav
Superligaen bliver sat til vægs af de jyske seriehold, når det kommer til at få læderkuglen i kassen.

Det viser nye tal fra DBU Jyllands efterårssæson, hvor serieholdene har vist en imponerende evne til at score mål.

I gennemsnit bliver der nemlig scoret ikke færre end fem mål pr. kamp i rækkerne, som strækker sig fra Serie 6 til Jyllandsserien. Det gennemsnit er over dobbelt så højt som det, holdene i Superligaen kan præstere. Her bliver der kun scoret 2,28 mål pr. kamp i snit.

Serie 6 fører an

Allerhøjest er målgennemsnittet i den laveste jyske række, Serie 6, hvor kampene i snit ender med helt seks mål pr. kamp.

Målgennemsnittet falder herefter proportionelt op i rækkerne til Jyllandsserien, hvor snittet ligger på 3,7 mål pr. kamp. Det er dog stadig halvandet mål mere pr. kamp, end hvad tilskuerne i Superligaen bliver forkælet med.

Fuld fart frem

Formanden for DBU Jyllands seniorudvalg, Ole Ladefoged, peger på flere mulige årsager til, at de mange seriehold sender måltavlerne på overarbejde.

- For det første er spillet nok knap så taktisk i serierækkerne, som det vi ser i de professionelle rækker, og så tror jeg, at mange i serierækkerne spiller ud fra devisen ”fuld fart frem”, siger han, og kommer med et bud på, hvorfor der bliver scoret flere mål efterhånden, som man kommer ned i serierækkerne.

- Det hænger nok sammen med taktiske og fodboldmæssige evner, for jo bedre fodboldspiller man er, des bedre bliver man til at stå godt på banen og holde strukturen imellem kæderne. Når vi kommer højere op, så bliver resultatet nok også vigtigere, og man vover nok ikke helt så meget fremadrettet, siger Ole Ladefoged, som udover sin formandspost i seniorudvalget også er næstformand i DBU Jylland.

Hjemmeholdet flittigst scorende

Statistikken over scoringer i DBU Jyllands serierækker afslører i øvrigt også, at det også er en fordel at have selv om tilskuertallet ikke kommer i nærheden af det, man kan præstere på superliga-hjemmebanerne.

Mens hjemmeholdet i gennemsnit har scoret 2,67 gange i efterårets kampe, har udeholdet kun scoret 2,37 gange i snit.

I alt er der scoret 36.332 mål i 7249 kampe – altså fem mål pr. kamp.  

Målgennemsnit i DBU Jyllands serierækker
Række Målgennemsnit
Jyllandsserien 3,70
Serie 1 4,07
Serie 2 4,1
Serie 3 4,6
Serie 4 4,89
Serie 5 5,40
Serie 6 6,05

Log ind