Se reglerne for første kamp

Har du helt styr på reglerne i forbindelse med første kamp i forårssæsonen? Ellers kan du se dem her.



Undgå at benytte ulovlige spillere - også i sæsonstarten. Foto: Fodboldbilleder.dk


En ny sæson er ofte lig med rokeringer i spillertruppen. Spillere går fra klubbens bedste hold til et lavere rangerende, og andre tager den modsatte vej til førsteholdet.

I den forbindelse er det dog vigtigt at være opmærksom på de regler, der gælder omkring nedrykning af spillere i den nye sæson.

Vinterpause= en forlænget weekend

Det forholder sig sådan, at forårssæsonens første kamp – hvad angår op- og nedrykning af spillere – skal ses som en direkte forlængelse af efterårssæsonens sidste kamp.

En spillers spilleberettigelse i forårets første kamp vil altså afhænge af, hvilket hold han/hun spillede på i efterårssæsonens sidste.

Populært sagt er vinterpausen altså blot at betragte som en forlænget weekend.

Det er værd at huske på, at en programsat men IKKE spillet kamp, hverken løser eller binder en spiller.

Hvis en klubs førsteholds kamp bliver udsat til et senere tidspunkt, kan ingen af de spillere, der spillede førsteholdets sidste kamp i efteråret, rykke ned på andetholdet.

For at rykke ned fra et højere rangeret hold til et lavere rangeret hold, skal det højere rangerede hold spille en kamp, hvor spilleren ikke er med. 

Ingen bindinger ved klubskifte

Hvis en spiller har foretaget et klubskifte mellem efterårs- og forårssæsonen, er der ingen bindinger i forhold til sæsondebuten.

Karantæner bliver overført

Hvis en spiller sluttede efteråret af med marchordre i en kamp eller havde resterende karantænedage, bliver disse ikke slettet til forårssæsonen.

Karantænerne fremgår derfor stadig på DBU Jyllands hjemmeside. Du finder eventuelle karantæner ved at søge på din klub i vores særlige ’resultat og stillinger’-boks og herefter trykker på ’Karantæneinfo’.

Læs mere

Du kan læse nærmere i turneringsreglementet her.

Log ind