MENU

Populær regel bliver permanent

Igen i foråret bliver det muligt at vælge, at man gerne vil spille 9:9 i de laveste rækker i U15 og U18 Piger. En populær forsøgsordning er således blevet permanent.

Kvindestatus

Kampe i U15 og U18 Piger B kan også fremover arrangeres som 9:9. Foto: LLN Press


Der flagrede massevis af stemmesedler i luften til DBU Jyllands delegeretmøde i januar, da der blev stemt om, hvorvidt det også fremover skal være muligt at spille 9:9 i U15 Piger B og U18 Piger B.

Efterårets forsøgsordning, hvor det var muligt at vælge, at en kamp skulle spilles som ni mod ni i stedet for 11 mod 11, var nemlig så populær, at klubberne ikke var i tvivl, da der skulle stemmes om, hvorvidt forslaget også skal gælde fremover.

- Det glæder mig, at klubberne besluttede at gøre forsøgsordningen permanent, for det vil betyde, at vi vil få afviklet mange flere kampe, lyder det fra en tilfreds formand for DBU Jyllands ungdomsudvalg, René Svendsen.

Kan ikke afvise

Hvis en klub retter henvendelse om at spille 9:9 senest to timer før kampstart kan modstanderholdet ikke afvise forespørgslen.

Herudover skal man være opmærksom på, at resultat tæller uanset spilleformen, ligesom det skal indberettes til DBU Jylland på ganske normal vis.

Endelig gælder det, at det anmodende hold maksimalt må stille med ti spillere, mens modstanderholdet fortsat må benytte op til 14 spillere.

Se 9:9 reglerne her.

Hvem skal man kontakte?

Rigtigt mange klubber har tilknyttet en kontaktperson til holdet, hvilket gerne skulle gøre kontakten mellem klubberne nemmere, når/hvis der meddelelse, at kampen skal spilles som 9:9.

Man finder kontaktpersonen på DBU Jyllands hjemmeside http://www.dbujylland.dk/ - Under ”Søg i turneringer og resultater” vælges række og årgang.

Klik på den pågældende pulje og under fanen ”Holdoversigt” fremgår holdkontaktpersonerne. 

Hvis der ikke er tilknyttet en træner/holdleder/assistenttræner, er man nødt til at finde oplysningerne på kampfordeler 11:11 eller postadressen under den pågældende klub.

Reglen kommer også i laveste serierækker

Fra efteråret 2014 bliver regelen udvidet, så den også vil gælde for Serie 6 Herrer og Serie 2 Kvinder.

Det blev ligeledes vedtaget på januar måneds delegeretmøde.

Log ind