Udvidet Red Bull Salzburg

Udvidet Red Bull Salzburg Lasse Stensgaards favoritøvelse
Lasse Til Www Lasse Stensgaard

Øvelsen
Man spiller som regel spillet fra feltkant til feltkant og måske lidt smallere end en almindelig 11-mandsbane.

Det er to hold mod hinanden – begge med en fast keeper og to faste forsvarsspillere – man kan med fordel vælge to midterforsvarer – og én angriber. Rundt om banen er der tre stationer til hvert hold, hvor de resterende spillere danner køer. De tre stationer kan fx være på de to kanter og nede bag målet.  

I første omgang bliver bolden spillet frem fra én af de tre ud af fire angribere. Når angrebet afsluttes, skal det andet hold igangsætte en omstilling med de tre spillere fra stationerne og angriberen. Det forsvarende hold, må sende én af sine fire angribere med ned at forsvare – vi bruger som regel den, der sidst har rørt bolden.

Sådan kører spillet. fire mod to i det allerførste spil og fire mod tre i de resterende.

Hvorfor favorit?
Det er et actionspækket spil, hvor man med mange gentagelser kan få trænet det defensive og offensive i omstillinger. Der er også et konkurrenceelement, og de ting er alle sammen elementer, som næsten alle spillere og trænere elsker.

Og så kan jeg godt lide, at den er meget positionel – man kan sætte spillet op på mange forskellige måder. Der er også et fysisk element, da der er mange løbeture op og ned ad banen.

Fokuspunkter
Man kan både have det offensive og defensive fokus i omstillingsspillet. Skal bolden spilles eller dribles, når omstillingen sættes i gang? Der er mange gentagelser, og man træner også, om man vil spille bredt eller op gennem midten i forbindelse med det taktiske.

Progressioner
Man kan lade keeperen være en del af opspillet og lade ham/hende være med til at spille forbi det første pres, hvor angriberen så skal være en del af det. Man kan også sætte flere spillere på – både offensivt og defensivt.

Ulemper
Man skal være et vist antal, fordi det er nogle lange og hårde løb. Og så er der jo også det i det, at man ved, der kommer en omstilling, og det kan godt virke en smule låst. Der kan de forskellige varianter af antallet af spillere og måden, man kører omstilling på, hjælpe.

Niveau og alder:
Et U12-hold kan lave den på en 7-mandsbane, men vær opmærksom på niveauet. Ellers kan alle i ældre aldersgrupper køre den, men det kan godt kræve lidt tid for spillerne at få den ind under huden. Træneren kan justere, så kompleksiteten passer til lige præcis ens hold.