Glen Riddersholms favoritøvelse

Glen Riddersholm
Min Favoritøvelse Dec 2011

Beskrivelse af øvelsen: 
Du har to 11-mandsmål på mållinjen, som står med 10 meters mellemrum. Tre meter ud fra hvert mål på mållinjen står kegle A1 og A2. Ud fra de kegler står 10 meter inde på banen kegle B1 og B2. Ydermere 15 meter ud fra kegle B1 og B2 står kegle C1 og C2. 

Der skal stå en spiller ved hver kegle, samt en målmand i hvert mål. De resterende spillere står på en række ved kegle A1 og A2. 

Spilleren ved kegle A1 starter med at aflevere bolden ud til spilleren ved kegle B1. Bolden skal så tilbage til spilleren fra kegle A1, der igen afleverer den videre til spilleren ved kegle C2. Fra kegle C2 skal bolden så hen til spilleren ved B1, som spiller den tilbage gennem kegle B2 og C2, hvor spilleren fra C2 så løber hen til bolden og afslutter. Enten på første berøring eller efter en retningsbestemt tæmning. 

Spilleren, der har afsluttet, går op til kegle A1. Spilleren fra kegle A1 går ud til kegle B1, mens spilleren fra B1 går ud til kegle C2. 

Lige så snart spilleren har afsluttet, kører samme opbygning fra den anden række for at holde spillet i gang. Og sådan kører man ellers på skift.

Fokuspunkter 

Den er først og fremmest god for målmændene, der bliver testet af en masse afslutninger. Markspillerne får trænet deres afslutninger, og øvelsen betyder, at både højre og venstre ben bliver udviklet. Der skal gerne være temposkift i øvelsen, så der kommer også et fysisk aspekt med. Desuden kan den også bruges som et led i holdets taktiske overvejelser. 

Hvorfor favorit: 
Der er rigtig mange muligheder med øvelsen. Man kan variere i afleveringerne, og man kan lære spillerne, at de skal tænke ud af boksen og selv vælge, hvordan de vil aflevere, og hvem de vil aflevere til. Og så er det også et stort plus, at der altid er højt humør under øvelsen. Det sørger konkurrence-elementet for. 

Fordele: 
Spillerne kan rigtig godt lide øvelsen, da de jo elsker at afslutte. Der opstår som regel et konkurrence-element mellem de to hold, også blandt de to målmænd, og det er kun med til at øge intensiteten. Hele holdet er aktiveret på en gang, da øvelsen kræver en del spillere. 

Ulemper: 
Den er problematisk at overføre til kampsituationer. Det kræver en større taktisk forståelse. Af samme årsag bliver den også nemt til en ”hygge-aktivitet” uden et egentligt formål for breddeholdene. 

Niveau og alder: 
Det er en fremragende øvelse til alle niveauer. Afstanden mellem keglerne kan reguleres, så den passer til de yngre spillere også. Man kan også bytte 11-mandsmålene ud med 7-mandsmål. Jeg er sikker på, at alle spillere vil elske øvelsen.