Kunstgræsbanernes vejledning

Her finder du Miljøstyrelsens vejledning om kunstgræsbaner, som blev udgivet i 2018. Her kan du både få svar på, hvad man skal være opmærksom på, når man skal anlægge og afskaffe en bane, og også hvad der er vigtigt i den daglige brug og vedligeholdelse af en kunstgræsbane.

 

For at gøre vejledningen lettere tilgængelig har vi lavet tre små koncentrater af den, som fungerer som oversigter, der kan være relevante i forbindelse med anlæggelsen, brugen og afskaffelsen af en kunstgræsbane. Du finder oversigterne her:

 

Du kan også læse mere om emnet i denne Kortlægningsrapport fra Miljøstyrelsen. Derudover kan du læse mere om mulige alternativer til gummigranulat som infill samt erfaringer med banepleje i Miljøstyrelsens seneste rapport (februar 2020) her

 

Spillerne kan gøre en forskel

Spillernes adfærd, når de forlader banen, har betydning for, hvor meget af banens gummigranulat, der spredes til naturen. Derfor har vi lavet denne plakat, som I kan downloade, printe og hænge op i klubben, så spillerne bliver opmærksomme på ikke at slæbe granulat med væk fra banen.

Stort Billede Af Kunstgræsplakat

Videoerne nedenfor bruges også til at gøre danske fodboldspillere opmærksomme på, hvordan de kan hjælpe miljøet, når de har spillet på kunstgræs.

Hvis I ønsker at bruge nedenstående film for eksempel på klubbens Facebookside, kan I få adgang til videofilen ved at sende en mail til Anne Tjell på tjell@dbu.dk.