Fra toppen af sine 2,01 meter har Hans Sørensen et formidabelt overblik og formår alligevel at se helt ned i detaljen. Alle områdets klubber bliver betragtet, og han vil så gerne, at alle i synsfeltet er tilfredse. Så har Hans Sørensen det også selv bedst.

Fra DBU Jylland Region 2’s kontor i Holstebro har han stor betydning for udviklingen af især børnefodbolden i det midt- og vestjyske fodboldlandskab.

For den store og insisterende indsats er han altid vellidt og respekteret af de regionale klubfolk. Netop regionstanken, den med at vi i DBU Jylland er tæt på klubberne, er vigtig for jubilaren:

- Vi kender klubberne og deres individuelle præferencer, lyder skudsmålet fra Hans Sørensen, som 1. maj kan fejre sit 25-års jubilæum i de lokale fodboldklubbers tjeneste.

Breddefodbolden vandt
Områdechefen begyndte faktisk i fodboldorganisationen helt tilbage i 1989. Den skarpe læser vil nok bemærke, at det er mere end 25 år siden. Det passer dog meget fint, da han havde en afstikker fra 1996-1999, hvor han var ansat i Ikast FS i den professionelle afdeling.

Det var et spændende indblik i den anden ende af fodboldspektret. Men det stemmer i virkeligheden ikke ret godt overens med Hans Sørensens holdning om, at børnefodbold er det vigtigste i fodboldverden, og at overambitiøse forældre kan være gift for netop børnenes leg med bolden.

Da tilbuddet kom om at vende retur til breddefodbold, var Hans Sørensen da heller ikke i tvivl om, at det var hans rette hylde.

Legen er nemlig nøgleordet i fodbolden for Hans Sørensen. Især børnene skal have det godt med at spille fodbold, uden pres.

Det samme gælder i øvrigt Hans selv, samt kollegerne, når der er møder. Der skal være god stemning. Det værdsætter han højt.

Beskyttergen i blodet
Blandt de nære kolleger bliver Hans Sørensen betegnet som pligtopfyldende, struktureret, nøjsom, sjov (på sin egen tørre måde) og som en god leder. Han tager hånd om de ansatte, også når det er svært.

Men beskyttergenet gælder ikke kun medarbejderne på regionskontoret, det gør sig også gældende for fodboldklubberne. 

Blå bog: Hans Sørensen

Alder: 63 år

Familie:
Gift med Ulla og sammen har de Lea på 24 år, Lukas på 27 år og hunden Molly på 2 år

Uddannelse:
Gymnasium i Struer og handelsskole i Holstebro

Hobbyer:
Spiller en del padeltennis. Går mange og lange ture med både kone og hund. Betegner sig som en dedikeret men begrænset gør-det-selv-mand. Og ser med egne ord nok lige vel meget sport i fjernsyn, især fodbold

Tidl. job:
Udlært i Skole- og Fritidsforvaltningen, senere Skatteforvaltningen, begge hos Lemvig Kommune

Hvor har du selv spillet fodbold – og hvor mange mål har du lavet på hovedstød?
Spillede fodbold i Gudum IF i ungdoms- og seniorårene. Men lavede faktisk ikke mange mål på hovedstød, derimod blev det til en del på både straffespark og frispark

Beskriv dig selv med tre ord:
Glad, grundig og gæstfri

Bonus-info:
Var træner for Grønbjerg IF’s kvindehold, da de rykkede op i landets bedste række i starten af 90’erne. Hans mødte i øvrigt sin kone Ulla, da hun var spiller i Grønbjerg IF.

Bonus-info 2:
Har været tovholder i et stort projekt til 2,5 millioner i et Outdoor forsamlingshus med plads til 150 personer. Det ligger i Krunderup ved Sir Lyngbjerg Centret og blev åbnet september 2023.

Derfor kan man heller ikke forvente, at han blot klapper hælene sammen, når nye retningslinjer bliver stukket ud. Han insisterer på, at det skal give mening for klubberne og klubfolkene.

Han har i en lang årrække deltaget i de regionspolitiske aktiviteter og er loyal over for fodboldpolitikerne. Med sin enorme erfaring og store viden, så lytter de, når Hans kommer med indspark.

Fredag 3. maj bliver der afholdt reception i Idrætscenter Vest i Holstebro.

Tidlig interesse i fodbold
Fodboldinteressen blev for alvor vakt til live i barndomsklubben, Gudum IF. Allerede her begyndte han at planlægge fodboldaktiviteter, fx indefodboldstævner og landsholdsture til ”Idrætsparken”.

Det har han viderebragt til sit DBU Jylland-job, hvor han sammen med de øvrige på kontoret, har arrangeret en lang stribe stævner og cups. Det har været med til, at tusindvis af børn og øvrige aktører har haft glæde og mange gode oplevelser med fodbolden i centrum.

Og det er da ikke det værste, man kan bruge sin arbejdstid på.

Stort tillykke med jubilæet!

Fire spørgsmål til jubilaren

Hvorfor gav det mening for dig at starte hos JBU/DBU Jylland?+

- Det gav god mening at starte hos DBU Jylland (tidl. JBU) Region 2, da jeg godt kunne lide at arrangere forskellige aktiviteter og også tidligere havde være med til at arrangere lokale indefodboldstævner og andet lignende. Og så har jeg altid interesseret mig for sport, især fodbold.

Er der stadig ting som kan komme bag på dig?+

- Ja, det kan stadig komme bag på mig, at alt for mange forældre "pacer" deres børn i håb om, at de skal blive små stjerner i en eller anden form for idrætsgren i stedet for at have fokus på at sikre dem en god og tryg barndom med mange forskellige, sjove og sunde oplevelser.

Hvordan er klubledere i dag sammenlignet med i dine første år i jobbet?+

- Klublederne i dag skifter lidt oftere, end de gjorde for flere år siden, hvor det ofte var de samme ledere gennem rigtig mange år. Der er altså et større gennemtræk i klubberne og derfor også flere nye ledere, der skal hjælpes i gang i de forskellige IT-værktøjer og forskellige gøremål i en klub.

Hvorfor sætter du altid massevis af punktummer, når du fx skriver mails………………?+

- Jeg ved faktisk ikke, hvorfor jeg sætter punktummer, men jeg tror, at det har noget at gøre med min lidt "træge" tilgang til at svare. Jeg kan godt lide at overveje ting, herunder svar, til jeg er helt sikker på, hvad jeg vil sige😉