Der er fuld fart på breddefodbolden og aktiviteterne i DBU Jylland og de jyske fodboldklubber.

Det viser DBU Jyllands regnskab for 2022/2023, som blev præsenteret af bestyrelsesmedlem, Hans Mogensen, på lørdagens delegeretmøde i Herning.

I alt har DBU Jylland i regnskabsåret realiseret turnerings-gebyrer for 15,1 mio. kr., hvilket er 831.000 kr. højere end forventet.

Tallene dækker over en fremgang i antallet af tilmeldte hold på børne- og ungdomsområdet, både i 3:3, 5:5 og 8:8, men også en fremgang 11:11 turneringen og i vinteraktiviteterne.

Mere fodbold på de jyske baner

"Tallene i regnskabet betyder populært sagt, at der i det seneste år er blevet spillet mere fodbold på de jyske fodboldbaner, end vi havde turdet tro og håbe på, og det er jo i sidste ende, hvad det hele handler om for os, nemlig at skabe mest muligt fodbold for flest muligt”, sagde Hans Mogensen.

Sammenlagt betyder årets aktiviteter, at DBU Jylland realiserer et overskud på 1.055.000 kr. i forhold til en omsætning på 81,4 mio. kr. Egenkapitalen stiger med overskuddet til 14,2 mio. kroner og ca. kr. 16.500 pr. medlemsklub, hvilket bestyrelsen vurderer som passende.

”Vi er tilpasse med årets resultat, også selv om afvigelsen kan synes stor (i forhold til et forventet budgetunderskud på 403.000 kr.). Men det kan svært at ramme helt i plet, når man som i vores tilfælde omsætter for 81 mio. kr., og man skal også tænke på, at overskuddet i forhold til omsætningen udgør ca. 1,3 procent. Samtidig skal regnskabet ses i lyset af, at vi kom fra en svær corona-tid med mange usikkerhedsmomenter. Bl.a. i forhold til medlemsudviklingen, stigende inflation og energiudgifter, stigende renteudgifter og afdragsbyrde på vores gældsposter og en uafklaret Breddeaftale. På trods af alle disse forhold har vi været i stand til at levere et solidt regnskab”, forklarede Hans Mogensen.
 
Godt styr på omkostningerne

”Vi kan også konstatere, at der er godt styr på vores omkostninger i DBU Jylland, og det har været et kardinalpunkt for mig og bestyrelsen. På rigtig mange områder flugter regnskabet med budgettet, og vi vurderer løbende, hvor og hvordan pengene bruges bedst muligt, og hvor der giver mest gavn for jer klubber. Vi er meget bevidste om, at vi primært er finansieret af klubbernes penge. Det er vigtigt for os”, tilføjede Hans Mogensen.

Trods holdfremgangen har DBU Jylland opkrævet færre bøder i indeværende regnskabsår, hvilket Hans Mogensen glædede sig over.

Regnskabet blev enstemmigt godkendt uden bemærkninger fra delegeretforsamlingen. Herefter orienterede Hans Mogensen om budgettet for det kommende år.

Den skriftlige økonomiberetning kan læses her i sin fulde udstrækning (PDF-dokument).

Her kan man finde årsregnskabet 2022-2023 og budgettet for 2023-2024.