Publikum fra de fire finaleskoler samt Odense kommune rykkede sammen øverst på tribunen i læ for regnen. Den samlede oplevelse på Nature Energy Park var megakold, megavåd og megagod.

For ikke at nævne poolen midt på banen.

Pigefinalen

Pigefinalen stod i år mellem Københavns Skole og Idrætsakademi (KSI) og hjemmeholdet fra Randers Realskole.

Bolden rullede i slow motion på det våde græstæppe, hvilket blev fatalt for KSI tyve minutter efter kampstart. Silje Laursen fik en friløber, og hakkede den tunge bold i nettet. 1-0 til Randers Realskole.

Først halvvejs inde i anden halvleg kom KSI på måltavlen, da Josefina Svava scorede til 1-1.

Men allerede minuttet efter får Mille Birkefeldt trykket armen lidt for hårdt i ryggen på en Randers spiller, og dommer Julie Alsbro Thomsen kvitterer med en badebillet.

Et rødt kort betyder ingenting, når bare man bliver ved, sagde Mynthe Mejdahl fra København S&I til DR.
20240425FB 6187 Poolen, pølen eller vandhullet. Kært vand har mange navne.
20240425FB 6189 Københavns S&I i koral og Randers Realskole i gule trøjer.

Randers får et frispark. En halvredning af KSI´s målvogter Anna Corfitzen sender bolden retur til Silje Laursen, som hakker den i nettet til stillingen 2-1.

Otte minutter inden slutfløjt får KSI´s Nanna Ottow, efter lidt tumult foran Randers´ mål, prikket bolden i nettet. Kampen ender 2-2, og vi skal direkte til straffekonkurrencen.

KSI sparker først. Randers brænder det tredje spark, rammer det fjerde, men Københavnerholdet netter alle fem, og vinder derfor straffesparkskonkurrencen 5-3 og den samlede kamp 7-5.

20240425FB 6152
Lodtrækning inden straffesparkskonkurrencen.
20240425FB 6193 KSI: 1-1-1-1-1 Randers: 1-1-x-1. Da KSI sparker først, vinder de inden Randers femte spark.
Vi ville selvfølgelig rigtig gerne have vundet, men jeg er stadig stolt over det, vi leverede, og spillerne er også i okay humør. Det var marginaler, som afgjorde den her finale fortæller Morten Hyldgaard, sportschef i Randers Q, til amtsavisen.dk, som har været på trænerbænken for pigeholdet på Realskolen.

DRENGEFINALEN

Drengespillerne trådte vande i spiller tunnelen i de tyve minutter, hvor pigerne skød straffe. Det var derfor en flok springklare delfiner, der skød afsted, da vandland endelig blev åbnet og showet fløjtet i gang.

Sigge fra Ultra Gaming gjorde god figur som live fodboldkommentaror i speakerboksen med erfarne Henrik Liniger. Sigge tippede 3-1 til Nymarkskolen i Svendborg, som på dagen var hjemmeholdet i gult.

Måløvhøj skolens elever trommede på murerspande hele vejen fra bussen til tribunen, og det fortsatte de med, det meste af kampen, kun akkompagneret af hyl og skrig til de boybands, der var på banen.

Måløvhøj skole lagde et kraftigt pres fra start, hvilket holdt Nymarkskolen stangen de første tyve minutter, hvorefter Elias Wernsdorf ville det anderledes.

Små 22 minutter inde i første halvleg, satte Elias venstrepoten godt på bolden og fik den hamret i det fjerneste hjørne. 1-0 til Nymarkskolen.

20240425FB 6221 Alle spillere sled sig gennem sølet og kæmpede bravt.
20240425FB 6137
20240425FB 6207 Nymarkskolens spillere måtte kvittere hele tre gange for opbakningen og endte med at hoppe over hegnet til klassekammeraterne.

Scoringen til 2-0 kom blot seks minutter senere, hvor selv samme Elias denne gang med højrebenet nettede i modsatte hjørne, efter en fremragende aflevering fra Samuel Mangson.

Syv minutter inde i anden halvleg trækker Jonathan Mathiasen resultatet tættere på Sigges forudsigelse, i det, der både kunne være et skud og et indlæg, men resultatet er det samme.

3-0 til Nymarkskolen. Målvogter Sebastian Lemkow fik hånden på, men forgæves.

Derefter et hurtigt Måløv opspil med en god afslutning fra Philip Holm, der desværre triller forbi.

Vi spoler frem til de sidste fem minutter af kampen, hvor der for alvor er drama på drengen.

Måløvhøjskolens Necati Afiyon må ærgre sig noget så grueligt over Nymarkskolens stabile målvogter Cung Tum, der først parerer hans skud på mål, hvorefter bolden snitter stolpen og ryger ud.

Det giver et hjørnespark, der efter lidt tumult og to Måløv hovedstød ender med en overligger, der er i vejen, og en bold der hopper lige på målstregen. Så tæt på.

Med fire minutter igen får Philip Holm endelig reduceret til 3-1, som bliver kampens slutresultat. Og Sigge i speakerboksen har vundet en kanelsnegl.

Det føles helt vildt. Der har været vildt mange hold med, så det er helt specielt at være i finalen og vinde den, lød det fra Mads Foged til DR.
Kampens Spiller Sarah Vinther KSI Sarah Vinther, der leverede en stærk præstation i forsvaret hos KSI, blev kåret til kampens spiller. Her står hun ved siden af tidligere landsholdsspiller Johanna Rasmussen, der er nuværende assisterende træner på kvindelandsholdet.
Kampens Spiller Elias Wernsdorf Nymarkskolen Elias Wernsdorf fra Nymarkskolen blev kampens spiller i drengefinalen. Her ved siden af Morten Wieghorst.