Forslaget om at indføre nye klubskifte-regler for børn blev mødt med mange kritiske tilbagemeldinger fra de jyske klubber på DBU Jyllands fire regionale årsmøder i november. Det afspejlede sig også i afstemningerne, hvor der på alle fire møder var et markant flertal imod tankerne.

På den baggrund har DBU Jylland nu valgt at trække forslaget, så det ikke skal til behandling på delegeretmødet i Herning den 6. januar 2024.

”Vi har naturligvis lyttet til klubbernes signaler, og det er tydeligt, at der ikke er grundlag for at tage forslaget til Herning”, siger Bent Clausen, formand for DBU Jylland.

”Der er ting i forslaget, hvor vi har ramt forbi. Derfor vil elementet om at man skal kunne skifte klub løbende i løbet af et halvår blive droppet helt, og det vil der måske også være andre ting, der bliver. Men vi fornemmer også, at der er elementer i forslaget, som fortsat giver mening at gå i dialog med klubberne om”, siger Bent Clausen.

Arbejdsgruppen bag forslaget er derfor nu blevet bedt om at arbejde videre med en ny proces og en ny tidsplan.

”Vi er i lokalunionerne enige om, at der skal være fælles landsdækkende regler på dette område. Ligesom med de nye spilleregler for børn. Derfor vil vi nu se på, hvordan vi kan komme videre i dialog og sammen med klubberne, for reglerne skal naturligvis afspejle klubbernes ønsker”, siger Bent Clausen.

I forbindelse med delegeretmødet vil DBU Jylland orientere nærmere om status og det videre forløb.