Fodbold og gaming mødtes på en unik måde, da DBU eFodbold i samarbejde med Aalborg Freja afholdte sommerens eFodboldskole i uge 32. Og det blev et arrangement fyldt med fællesskab, leg og læring.

DBU eFodboldskolen, der kombinerer fodboldens dynamik med spændingen fra FIFA-spillet, trak ikke kun erfarne FIFA-spillere og fodboldentusiaster til, men også børn og unge, der aldrig tidligere havde været en del af en fodboldklub.

Resultatet var en sammensmeltning af passion og spilglæde på tværs af alder, køn, og erfaring med det populære spil. Både drenge og piger kastede sig ind i arrangementet med stor entusiasme ifølge Gustav Varnal fra Aalborg Freja:

- Det var to kanon fede dage med masser af fodbold, FIFA og fællesskab. Sådan en DBU eFodboldskole kan tiltrække både de mere erfarne fodboldspillere og give børn og unge, der måske ikke altid er på A-holdet i og uden for fodboldklubber, en unik chance for at være med helt fremme, siger Gustav Varnal.

DBU eFodboldskole

DBU eFodboldskolen vil være med til at inspirere endnu flere børn og unge til at forene deres kærlighed til både fodbold og gaming. Som mange klubber allerede har opdaget, er eFodbold en bro mellem den fysiske og den digitale verden, der åbner dørene for nye medlemmer og enestående oplevelser.

Nye venskaber

Også DBU eFodboldskoleleder i Aalborg, Johan Gass, beretter om en vellykket eFodboldskole, hvor der også blev knyttet nye venskaber blandt de deltagende:

 - Det var to fantastiske dage på eFodboldskolen. Vi lærte deltagerne en masse om fodbold og FIFA, og vi kan se, at alle har fået nye kammerater på kryds og tværs. Vi havde sågar en deltager med fra Fyn, og lynhurtigt fik han også skabt sig et netværk på eFodboldskolen, fortæller Johan Gass.

For Niels, der er far til 12-årige Jonas, blev eFodboldskolen en oplevelse ud over det sædvanlige:

- Jonas er måske ikke den bedste til fodbold, men han elsker at spille alligevel. Her på eFodboldskolen havde han to fede dage sammen med helt nye kammerater på sit eget niveau. Som forældre er vi glade for, at Jonas fik denne mulighed for at bruge to feriedage på at dyrke sin interesse, uden at være træt af, at han måske ikke var den bedste, fortæller Niels.

Se hvordan det gik på sommerens DBU eFodboldskole i videoen nedenfor:

En inkluderende fodboldoplevelse for børn og unge

FIFA-turneringen blev en nervepirrende og stor oplevelse for deltagerne, hvor der var en DBU Jylland ”Guldstøvle” på højkant. Undervejs i eFodboldskolen blev der også uddelt spurtpræmier i en række konkurrencer.

Et af højdepunkterne var "MentalStafetten", hvor børnene på tid skulle besvare små og skæve spørgsmål om mental spilanalyse. Denne sjove udfordring var med til at styrke deres færdigheder, men også deres kreativitet og samarbejdsevner.

- DBU eFodboldskolen er et eksempel på, hvordan børn og unges passion for fodbold kan forenes både på banen og digitalt. Klubber, der ønsker at tiltrække nye medlemmer af alle køn og give dem en unik oplevelse, kan med fordel inkorporere eFodbold i deres fodboldaktiviteter. eFodboldskolen er et gyldent eksempel på, hvordan sport og teknologi kan forenes til at skabe en engagerende og inkluderende fodboldoplevelse. Det pæne deltagerantal og den positive respons fra både deltagere og arrangører tyder på, at DBU eFodboldskolen har ramt plet med sit innovative koncept, fortæller Henrik Selch, der er projektleder for DBU eFodbold.

Bliv klogere på eFodboldskolen

For yderligere information om eFodboldskolen og hvordan du kan deltage eller implementere konceptet i din egen klub:

Har du spørgsmål?
Kontakt:

Henrik Selch Web
Koordinator Henrik Selch