Alfred Richardt er indbegrebet af en frivillig ildsjæl. Det 72-årige løvehjerte banker for fodbolden, og det har Esbjerg-klubben, Jerne IF, nydt godt af i næsten et halvt århundrede.

For sin store indsats er klubmanden nu blevet hædret med DBU Jyllands Rejselegat for knap 300 ligesindede til fodboldunionens årlige delegeretmøde i MCH Herning Kongrescenter.

- Han er meget vellidt, positiv og løsningsorienteret. Alle i klubben betragter Alfred som en ægte JIF-mand med et hjerte, der banker for fodbolden, siger Grethe B. Nørgaard, der er næstformand i Jerne IF’s hovedbestyrelse.

Jernmanden fra Jerne IF
Alfred Richardt er en vaskeægte ildsjæl og en vigtig og værdsat frivillig klubleder i Jerne IF. Den 72-årige tidligere ejendomsmægler har tidligere været formand for fodboldafdelingen fra 1982 til 1986, men varetager i dag posten som kasserer, hvilket han har gjort uafbrudt siden 1999 (havde også en periode på posten fra 1972 til 1975).

- Alfred har altid styr på sine ting og er meget pligtopfyldende. Han bruger dagligt flere timer på kassererposten. Mange ringer til ham om alle mulige klubrelaterede forhold, og man får sjældent et nej fra ham, siger Grethe B. Nørgaard videre.

Udover ovenstående poster har Alfred Richardt været med til at starte støtteforeningen Jernes Venner i 1994, og han har også været med til at starte og gennemføre klubbens traditionsrige indendørs julestævne tilbage i 1986.

Overvældet prismodtager
Det var på Alfreds hjemmebane, han blev overrasket med prisen i december. Det var til julebanko, hvor han som altid var med som opråberens bisidder og holder styr på tallene. Midt i seancen foran en fyldt hal kom Grethe B. Nørgaard og overraskede klubikonet med hæderen.

Alfred Richardt sagde ved den lejlighed:

- Klubben betyder stort set alt for mig. Dengang jeg var arbejdsramt, der stod Jerne IF for skud, når jeg havde fri. Og nu som folkepensionist bruger jeg meget tid på Jerne IF, og jeg kan lide det. Det er meget overvældende for mig at modtage hæderen.

Med prisen følger en tur for to til en af herrelandsholdets udekampe i det kommende år.

Stort tillykke med prisen.

Her kan du se en video, hvor Alfred Richardt bliver overrasket med hæderen.