15% medlemsstigning på bare et år. Fra 2018 til 2019 er Bramming Boldklub gået fra 467 medlemmer til 537 af slagsen.

Og det er ikke bare en enkelt aldersgruppe, der indeholder forklaringen. Det er nemlig ret bredt over hele linjen, at den fremgangsrige klub kan notere stigning.

Flere elementer har betydning
Medlemstallet i den sydjyske klub 15-20 km fra Esbjerg har gennem en årrække svinget som et pendul frem og tilbage over 500-tallet. Men det er længe siden, at det sidst har været så højt, som det altså har været i 2019 med 537 registrerede medlemmer.

- Vi har gennemført en udskiftning i bestyrelsen og med de unge, vi har fået ind, har vi også oplevet en større sportslig indsigt og ikke mindst nye initiativer, forklarer formand P.O. Mogensen, som sidder tilbage som en af den lidt ældre og rutinerede generation i klubbestyrelsen.

Han er glad for flere medlemmer, fordi det bl.a. betyder en større kontaktflade. Hans teori er, at man når ud til flere potentielle nye medlemmer og nye sponsorer, jo større kontaktfladen er.

Også klubbens administrative formand, Lise-Lotte Klinge, er tilfreds med medlemsfremgangen. Hun betoner vigtigheden af synlighed i lokalsamfundet, ligesom der altid emmer af aktivitet i klubhuset.

Børn og unge vil have dialog og struktur
De gode fodboldtilbud er i højsædet i Bramming Boldklub, som har tilknyttet en målmandstræner og en træningskoordinator, der står til rådighed for alle hold og alle trænere.

Sammen med stabile og gode trænere, der løbende bliver uddannet, giver det kvalitet og struktur på holdene. Specielt på teenageholdene er der fokus på en kombination af struktur og dialog med spillere og forældre.

- Pigerne i klubben får nøjagtigt samme forhold og tilbud som drengene, det er en selvfølge her. Derudover sætter de pris på sjove oplevelser og samtræning. Det har været med til at stabilisere holdene, så der ikke er så meget frafald, forklarer Lise-Lotte Klinge.

Også fremgang på seniorsiden
Selvom klubben har nedlagt oldboysholdet, så er seniorafdelingen vokset. Både ungsenior og dem over 25 år på herresiden strømmer til klubben. Hele 28 flere herreseniorspillere over 19 år blev det til i 2019.

- Vi går meget op i, at de unge seniorspillere skal have en god modtagelse. Vi træner samtidig med alle fire herreseniorhold, og de sociale tilbud gælder for alle på tværs af holdene. Det giver en god fællesskabsfølelse, både for de unge og de lidt ældre, lyder budskabet fra Lise-Lotte.

Hos kvinderne har en ildsjæl på eget initiativ kickstartet et 7-mandshold for de ikke helt unge, hvilket har fået en række tidligere spillere til at finde støvlerne frem igen. På Serie 2-holdet er gennemsnitsalderen meget ung, hvilket ikke appellerede til alle de ”gamle”.

- Her gør vi også en indsats for at holde kontakten vedlige til efterskolespillere, så de ved, at de har en klub at komme hjem til, siger den brammingensiske fodboldleder.

Altid velkommen i Bramming
Generelt reklamerer Lise-Lotte Klinge for det lidt støvede begreb, klubfølelse. Man bliver i sin klub.

- Altså ikke forstået således, at vi ikke sender talenter videre for at prøve lykken, for det gør vi altid, når det er for spillerens bedste, men de bliver sendt af sted med dén viden, at de altid er velkommen hjem igen, slutter Lise-Lotte Klinge.

Se mere om de jyske medlemstal her