MENU

Nyt tiltag skal få dommere til at dømme flere kampe

Med udgangspunkt i den akutte dommermangel forsøger DBU Jylland sig med et nyt tiltag for efteråret 2019, der skal få nuværende dommere til at dømme flere lørdagskampe.

Nyt tiltag skal få dommere til at dømme flere kampe
Nyt tiltag skal få dommere til at dømme flere kampe. Foto: Henrik Bjerregrav

AF: Rasmus Grønholdt, DBU Jylland Kommunikation//

Nogle fodboldklubber har allerede oplevet det i løbet af sæsonen; der er ingen dommer til at dømme den kamp, der skal spilles. Det er frustrerende for alle parter, og derfor har DBU Jylland sat et kortsigtet tiltag i søen. Det er især lørdagskampe, der er svære at fylde ud.

Tiltaget fungerer som en gulerod og startede fra lørdag den 7. september. Det er altså den tredje lørdag, vi løber ind i den kommende weekend. Dommere som dømmer fem ud af otte lørdage bliver tilbudt to Superligabilletter med stadionplatte til én af de følgende valgfri kampe*:

08/11 Randers FC-AaB

09/11 AC Horsens-Silkeborg IF

10/11 FC Midtjylland-FC København

24/11 Silkeborg IF-Esbjerg fB

24/11 AGF-Brøndby IF

01/12 Esbjerg fB-AGF

08/12 SønderjyskE-Esbjerg fB

13/12 AaB-FC Nordsjælland

*Alle dommere som har været aktive inden for de seneste to år er i betragtning til at deltage.
*Under forudsætning for at man som dommer lever op til kriterierne for at dømme fodbold.
*Man kan frit vælge kampe under forudsætning af, at pågældende kamp ikke bliver udsolgt.
*For at komme i betragtning skal man have dømt minimum fem kampe de otte lørdage. Dvs. at man i teorien kan have stået tilgængelig om lørdagen i de otte uger men ikke have været ude og dømme et tilstrækkeligt antal kampe – og dermed ikke er med i puljen. Dette virker dog usandsynligt.

Der arbejdes desuden i øjeblikket på en mere langsigtet strategi for at sikre, at der også i fremtiden tilbydes attraktive kår for dommere.

Log ind