MENU

Jyske frivillige bygger selv indendørs kunstgræsbane

I den lille jyske fodboldby Rørbæk sidder man ikke på hænderne. Siden påsken har en stor gruppe frivillige brugt næsten hver weekend på at lave en indendørs kunstgræsbane.I Rørbæk IF er en gruppe frivillige i gang med at bygge deres helt egen overdækkede kunstgræsbane. Foto: Rørbæk IF

”Sammen kan vi!”

Det må være mottoet i den lille jyske by Rørbæk, hvor frivillige fra den lokale fodboldklub, Rørbæk IF, har brugt næsten alle weekender siden påsken på at bygge en indendørs kunstgræsbane på 660 kvadratmeter med tilhørende festsal ved siden af.

- Vi byggede selv en børnehave efter samme princip for 14 år siden, og nu besluttede vi altså, at vi gerne ville have en indendørs kunstgræsbane, lyder det fra Gitte Vrist Bech, som er formand i den lille fodboldklub, der trods byens blot 440 indbyggere, kan prale af 80 medlemmer.

Ville slippe for sne og frost

Selv om projektet kan virke som en stor mundfuld i en lille fodboldklub, så er Rørbæk IF et eksempel på, at man ved en samlet indsats og et stort lokalt sammenhold kan løse store opgaver. Men hvorfor ikke ”bare” nøjes med en udendørs kunstgræsbane?

- Nej, vi ville gerne være lidt anderledes. Og når banen ligger under tag, så betyder det, at vi ikke skal ud og køre sne væk eller salte den. Og i det hele taget vil den kræve mindre vedligehold, når den først er lavet, siger Gitte Vrist Bech, som, sammen med resten af fodboldbestyrelsen, har koordineret meget af arbejdet, ligesom hun også har malet og lavet mad til de frivillige hjælpere.

- Vi har fået at vide af børnehaven, som er en idrætsbørnehave, at de også gerne vil bruge banen, og det er vi rigtig glade for. Vi lejer nemlig børnehaven ud til kommunen, og får lidt indtægter af den vej. Så vi vil også gerne gøre det produkt endnu bedre. Vi er nemlig afhængige af indtægten, hvis vi skal få tingene til at løbe rundt her i klubben, siger hun.

Banen står klar om få uger

Velvidende at det er en stor opgave, som de har kastet sig ud i, så havde de frivillige fra Rørbæk IF nok ikke gjort det, hvis ikke de havde nogle medlemmer med god håndværksmæssig erfaring internt i klubben.

- Vi har rigtig mange, som hjælper gratis til og som har håndværksmæssig baggrund. Uden alle de her folk fra byen, som ved noget om byggeri, så havde vi nok ikke turde kaste os ud i det, siger formanden, som ikke er i tvivl om, hvad hun glæder sig allermest til, når den indendørs kunstgræsbane efter planen står klar i løbet af efteråret eller først på vinteren.

- Allerede nu kan vi se, at børnehavebørnene glæder sig helt vildt, til banen bliver klar. Og det bliver fantastisk at se en masse glade børn spille på den, lyder det forventningsfuldt fra formanden, som håber at de børnehavebørn, som kommer til at løbe og spille, bliver kommende spillere i fodboldklubben.Sådan ser den overdækkede kunstgræsbane ud lige nu. Foto: Rørbæk IFDer er god hjælpe fra klubbens frivillige. Foto: Rørbæk IF

Læs også

Video: 18-årige Oliver er unik ildsjæl
Video: Velkommen i Herning KFUM
88-årig holdleder er still going strong
Aabenraa-drengs hjerte banker for Løjt

Log ind