88-årig holdleder er still going strong

Svend-Aage Bach fra Give er på trods af sine 88 år stadig holdleder for den lokale fodboldklubs bedste seniorhold. Det har han tid til, selv om han stadig passer sit job.



Svend-Aage Bach på sin faste plads på udskiftningsbænken hos Give Fremad. Foto: Martin Weibel

- Jeg skal faktisk snart ud af døren, for vi skal spille i Aarhus mod AGF i Serie 1 i aften.

På trods af en dåbsattest, som er 88 år gammel, så er Svend-Aage Bach stadig aktiv holdleder i Give Fremad. Som altid forventer Svend-Aage Bach at være på plads som den første til aftenens kamp. Der skal nemlig være styr på tingene før spillerne og træneren møder op.

- Jeg søger jo for tøjet og alle de her praktiske ting før kampen. Jeg tjekker omklædningsrummet og sikrer mig, at alt er, som det skal være, siger den rutinerede holdleder, som først regner med at være hjemme fra kampen ved 23-tiden.

- Knejterne er bare så herlige!

For Svend-Aage Bach er det ikke inde i tankerne at stoppe som holdleder, selv om han godt ved, at der kommer et tidspunkt, hvor han bliver for gammel til sit hverv. Men samværet med spillerne på holdet giver energi og glæde.

- Knejterne er bare så herlige, at jeg ikke er klar til at stoppe endnu. De bilder mig ind, at det er godt at holde sig i gang, og det er jeg egentligt enig i, lyder det fra den 88-årige ildsjæl, som også stadig passer sit job på en stor kvægfarm, hvor han passer kreaturerne.

- Jeg synes også stadigvæk, at det er en stor ære at arbejde med klubbens førstehold i fodbold. Det er dejligt at være en del af, siger han.

Har været frivillig i 59 år

Den inkarnerede ildsjæl har næste været aktiv i sin hjerteklub uafbrudt siden 1959, og dermed kan han næste år fejre 60 års jubilæum. En helt enestående præstation.

- Klubben har altid været en integreret del af mit liv. En del af mig. Og jeg tror også, det bare er en del af mig at være frivillig. Det giver så mange glæder, siger han.

Se video med Svend-Aage Bach

DBU Jylland besøgte for to år siden Svend-Aage Bach med videokameraet. Her kan du møde den fantastiske holdleder.



Log ind