Serieklub fandt rødderne og mistede toppen

I FC King George har man været nødsaget til at trække klubbens Serie 2-hold efter en spillerflugt, som opstod, da klubben søgte tilbage til sine oprindelige værdier.



FC King George har igen den sociale profil, som de gerne vil have. Foto: Privat

I FC King George har man været nødsaget til at trække sit førstehold i Serie 2 i dette efterår.

Den ærgerlige udtrækning er kommet som resultat af en spillerflugt, som begyndte, da klubben ansatte to trænere, som skulle få klubben tilbage til sine oprindelige sociale værdier.

- I bestyrelsen har vi ikke været dygtige nok til løbende at få defineret, hvad vi vil. Så denne sommer besluttede vi, at vi ville tilbage til vores rødder om først og fremmest at være en social fodboldklub. Derfor fandt vi et par trænere, som levede op til de værdier. Det betød dog, at vi løbende begyndte at miste spillere. Og da vi så skulle spille den første Serie 2-kamp her i efteråret, kunne vi se, at truppen slet ikke var til det, fortæller formanden i FC King George, Jacob Drachmann Haag.

Trænerne kom til at definere fokus

Da FC King George startede op i år 2000, var det med målet om at lave en fodboldklub med et stort fællesskab. Der var derimod ingen ambition om, at få klubben højt op i rækkerne.

Med de værdier i fokus fik den esbjergensiske fodboldklub alligevel hurtigt spillet sig op i Serie 2. Men målsætningen om mest af alt at være en social klub begyndte at skride. Langsomt blev det mere og mere trænerne, som kom til at tegne herreafdelingen i klubben. Det betød, at der kom et større resultatfokus end tidligere.

- Jeg begynder langsomt at koncentrere mig mere og mere om kvindeafdelingen, og generelt mister vi lidt styringen med herreafdelingen i bestyrelsen, siger Jacob Drachmann Haag, som er formand i FC King George, og som var med til at starte klubben op i sin tid. Og formanden understreger, at klubben er blevet mere bevidst om at man tilstræber at spille i den højst mulige række – men med respekt for klubbens værdier.

Ærgerlig udtrækning men positiv udrensning

Jacob Drachmann Haag er ærgerlig over, at det var nødvendigt at trække holdet. Men han er til gengæld ikke ked af, at klubben har fundet tilbage til sine oprindelige værdier.

- I sådan en klub som vores kommer der altid nye spillere til. Desværre fik vi spillere ind, som ikke matchede vores værdigrundlag. Det betød, at der var færre til afslutningsfesterne. Færre til træning. Færre der hjalp til med frivilligt arbejde. Og spillerne fra de andre hold sagde: Når førsteholdet ikke skal, hvorfor skal vi så? Sådan fortæller den mangeårige formand, som mener, at mange klubber også kunne have godt af at stoppe op, og vurdere, om man bevæger sig i den rigtige retning.

- Jeg synes, det er helt fair, at man som klub har som målsætning, at man skal så højt op i rækkerne som muligt. Men det er vigtigt, at man løbende stopper op og vurderer, hvad man gerne vil og hvordan man gerne vil opnå det, siger han.

- Jeg tror, man skylder sig selv i mange bestyrelser at spørge: Hvad er det, vi vil? For os var det i hvert fald vigtigt, at vi kunne se os selv i det, og efter vi sadlede om, har vi oplevet, at vores bestyrelsesmøder er meget mere positive. Nu har vi ro om holdet og kan begynde at udvikle klubber og lave nye fede tiltag for vores medlemmer, siger Jacob Drachmann Haag.

Log ind