MENU

Region 1 sætter fokus på ”betweeners”

DBU Jylland Region 1 holder temaaften om de 10 til 14-årige den 30. januar 2019 i Nørresundby. Få inspiration til hvordan spillerne fastholdes i overgangen fra børne- til ungdomsfodbold.Mange klubber oplever, at der sker noget med tilgangen af spillere, når børnene når 12-årsalderen. Indtil U13 viser statistikkerne, at både piger og drenge i stor stil vælger fodbold til, men så knækker kurven, og frafaldet starter lige så langsomt. 

Men hvad får mon spillerne til at vende verdens bedste leg ryggen? Har det en betydning, at skellet ligger ved overgangen fra børne- til ungdomsfodbold, og hvad kan det i så fald skyldes? Hvad kan ledere, trænere og forældre gøre for at leve op til de forventninger, de unge har til et godt og inspirerende fodboldmiljø?

Det er blot nogle af de spørgsmål, der vil blive behandlet på DBU Jylland Region 1’s inspirationsaften om ”betweeners”, der er en betegnelse for de 10 til 14-årige. 

Oplægsholderne er Henrik Mølbjerg, mangeårig børne- og ungdomstræner samt forfatter til en bog om emnet; og Ivan Andersen, DBU Jylland Klubrådgiver, der vil fremlægge en række fodboldfaglige og pædagogiske betragtninger om aldersgruppen.

Program
18.00 Velkomst og spisning
18.45 Oplæg ved Henrik Mølbjerg, mangeårig børne- og ungdomstræner og bogaktuel med bogen ”Street Possession – Bæredygtig fodbold på dansk”
• Gadefodbold contra moderne fodbold
• Den afgørende værdikamp
• Den røde tråd i DBU – hvem skal tegne den?
19.30 Spørgsmål og kommentarer til Henrik Mølbjergs oplæg
19.45 Oplæg ved Ivan Andersen, klubrådgiver i Region 3 og medlem af DBU Jyllands Ungdomsudvalg
Betweeners – 10-14-årige:
• Det er her, oplevelsen af at gå fra tryghed til intensitet tager sin begyndelse (turneringstruktur/stævne – niveaudeling/selektion/bredde)
• Det er her, træningsmiljøet er afgørende for, om den livslange tilknytning til fodbold tager sin begyndelse – eller afslutning.
• Det er her, den fodboldfaglige indsigt hos træneren bliver et afgørende punkt
• Det er her, historien skal fortælles – noget at se frem til
• Det er her, forældrenes/klubbernes engagement står til eksamen
• Her er mange ”guldalder”-argumenter for fodboldfagligt fokus
• Det er her, at f.eks. træning på tværs af årgange giver god mening – trænings-/udviklingsmiljø for både spillere og trænere 
20.15 Debat på baggrund af de to oplæg
20.55 Tak for i aften 

Praktiske informationer
Arrangementet finder sted den 30. januar 2019 i Nørresundby Idrætscenter, Lerumbakken 11, Nørresundby.

Det er muligt at tilmelde sig spisning inden mødet. Det koster 80 kr. pr. person. 

Tilmelding
Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til Janne Hougaard på jahr@dbujylland.dk senest den 23. januar 2019. Husk at notere, hvis du ønsker spisning. 

Se eventuelt også Region 1’s hjemmeside 

Log ind