Region 3: Seest hædret for mangfoldigheden

Der er plads til alle i Seest Boldklub og fokus på værdier som sammenhold, ligeværdighed og respekt. Torsdag aften blev klubben kåret til "Årets Fodboldklub 2017" i DBU Jylland Region 3.



Formand for DBU Jylland Region 3, Bent Villumsen (til venstre) og medlem af Region 3's bestyrelse, Claus Warming (til højre) overrækker prisen som Årets Fodboldklub i Region 3 til Seest Boldklubs formand Morten Møller Pedersen. (Foto: Bob Gisselmann).


Seest Boldklub blev torsdag aften kåret til Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 3.

Det skete på regionens årsmøde i Brædstrup, hvor frivillige fodboldledere fra knap 55 øst- og midtjyske klubber var til stede.

Her var det ikke mindst værdierne bag klubbens rummelighed, der blev fremhævet.

Stort lokalt ansvar

- Der er tale om en klub, som i særdeles høj grad løfter et stærkt idrætsmæssigt og socialt ansvar i lokalsamfundet, sagde Claus Warming fra region 3’s bestyrelse i sin tale til Seest Boldklub, der er beliggende i et forstadsområde i det sydvestlige Kolding.

I slutningen af 2016 blev Seest Boldklub således kontaktet af bl.a. en tidligere spiller, som nu er landstræner for CP-landsholdet.

Ønsket var, at Seest Boldklub skulle starte et hold op for spillere med diagnosen Cerebral Parese (CP), som er en spastisk lidelse.

I forvejen rummede Seest Boldklub to Speciel Olympic hold (for spillere primært med et fysisk og/eller psykisk udviklingshandicap), og var derfor gearet til at inkludere nye målgrupper i medlemsskaren.

Alle er værdifulde


I dag er de to gruppe spillere en fast og integreret del af klubbens medlemsskare, og Seest Boldklub har fra starten lagt stor vægt på, at de to målgrupper ikke skal gøres til til noget særligt udover at hvert enkelt medlem i klubben er unik.

- Alle medlemmer er vigtige i Seest Boldklub. Medlemsnummer 357 på CP-holdet, nr. 210 på Speciel Olympic Fodboldholdet er ligeså vigtig en brik som anføreren med nr. 10 på klubbens førstehold senior, lyder det fra formand Morten Møller Pedersen.

Med Region 3-hæderen bliver Seest Boldklub samtidig en af i alt ni kandidater til prisen som Årets Fodboldklub i Danmark. Den samlede vinder udpeges af DBU på repræsentantskabsmødet i foråret 2018.




Log ind