Syv første pokalvindere fundet

I disse dage bliver der kæmpet indædt om titlerne i DBU Jyllands Pokalturnering for ungdomshold. Foreløbig er syv mesterskabet placeret – bl.a. efter meget tætte og nervepirrende opgør i U14- og U17 Drenge-finalerne.

FCMU14
U14 Drenge-finalen stod mellem AGF og FC Midtjylland med sidstnævnte som vinder efter straffesparkskonkurrence. Her overrækkes medaljerne til vinderholdet af Lars Olesen, formand for DBU Jyllands Ungdomsudvalg (Foto: FotoTrine /vildmedfoto.dk).

RandersU13
U13 Drenge-finalen stod mellem AGF og Randers Freja og blev ligesom U14-finalen spillet i meget flotte rammer på Ceres Park i Århus. Kampen blev også en tæt affære - dog med kronjyderne som vindere på to mål i anden halvleg, og så kunne jublen blandt trænere og spillere bryde løs. (Foto: FotoTrine /vildmedfoto.dk).

Titlen i U15-Pigerrækken blev vundet af IF Lyseng, der finale-besejrede Kolding Boldklub med 4-2. Her er det IF Lysengs anfører, Helena Pedersen, der får overrakt pokalen. (Foto: Henrik Bjerregrav)

Slutningen af maj og begyndelsen af juni er lig med finale-tid i DBU Jyllands Pokalturnering.

Sådan er det også i år.

Foreløbig har DBU Jylland delt medaljer og pokaler ud syv gange i denne uge.

Bl.a. på Ceres Park i Århus, hvor AGF, Randers Freja og FC Midtjylland var blevet enige om at placere finalerne i U13 og U14 Drenge-rækken som et dobbelt-arrangement.Begge finaler blev afviklet onsdag aften i en flot kulisse, hvor omkring 300 tilskuere fulgte med fra tribunerne.

U13-finalen mellem AGF og Randers Freja blev en lige affære med få chancer. Første halvleg endte uden scoringer, men efter pausen slog Randers til to gange - og i begge tilfælde var det Dion Veliqi, der stod bag scoringerne.

I U14-finalen mellem AGF og FC Midtjylland tog hjemmeholdet tidligt føringen på et straffespark. FC Midtjylland pressede herefter på for at fremtvinge en udligning. AGF-defensiven holdt dog stand til pausen, men i anden halvleg blev presset intensiveret, og det gav bonus et kvarter før tid, hvor Herning-drengene bragte balance i regnskabet. Den ordinære spilletid endte også 1-1, og i straffesparkskonkurrencen viste FCM de bedste nerver, hvilket betød, at pokalen havnede på Heden.

Titler til FK Viborg og FC Midtjylland

Også finalen i U17 Drenge-rækken måtte i straffesparksafgørelse for at blive afgjort, og her trak FK Viborg det længste strå.

Kampen blev afviklet på kunstgræs i Givskud, hvor modstanderen var Esbjerg fB, der ligesom FK Viborg til daglig spiller i U17 Ligaen.

Esbjerg kommer ellers bedst fra start. Efter bare to minutter opsnappede vestjyderne en tilbagelægning og bragte sig foran 1-0, men efter pausen lykkedes det viborgenserne at få udlignet efter et hjørnespark.Og da der ikke blev scoret yderligere i den ordinære spilletid, måtte de hold igennem en straffesparkskonkurrence, før Viborg-spillerne kunne juble over en samlet sejr på 6-5 og dermed en titel som vinder af DBU Jyllands Pokalturnering 2016/2017.

Finalen i U19 Drenge-rækken var et anliggende mellem de to U19 Liga-hold, Silkeborg IF og FC Midtjylland. Kampen blev spillet på Bjergets Idrætsanlæg i Kjellerup, hvor de fremmødte tilskuere kunne se Mikkel Jakobsen bringe ulvene foran med 1-0, inden Magnus Mattsson bragte balance i regnskabet. Efter 26 minutters spil fik Silkeborg igen bolden i mål, uheldigvis i eget net denne gang efter en misforståelse mellem forsvar og målmand, og stillingen 2-1 blev også kampens endelige resultat.

Lyseng-piger bedst i U15-finalen

I en flot og velspillet pokalfinale sikrede IF Lysengs U15 Piger sig tirsdag aften sig pokalen via en 4-2 over Kolding Boldklub på neutral bane i Horsens. Lyseng kom foran allerede efter tre minutter, men blot minuttet efter fik Kolding-pigerne udlignet.

Lyseng fik imidlertid bragt sig foran både 2-1 og 3-1 inden pausen, og det blev også 4-1 fem minutter før tid, hvorefter Kolding fik reduceret til allersidst.

IF Lyseng tabte til gengæld finalen i U13 Piger-rækken, hvor Kolding Boldklub fik revanche med en 3-0 sejr, mens Varde IF snuppede titlen i U16 Piger-rækken, hvor Fortuna Hjørring blev besejret med 3-2.

I aften spilles finalen i U14 Pigerrækken mellem AaB og Kolding Boldklub. Det sker i Bording.

Derudover mangler finalerne i U18 Piger, U15 Drenge og U16 drenge.