Mindeord om Ejgil Jensen

En af fodboldens helt store ledere, Ejgil Jensen, er død, 89 år. Han satte store aftryk på udviklingen af dansk fodbold og havde også en finger med i spillet, da DBU Jyllands regionale struktur blev født. Læs mindeordene fra DBU Jyllands formand her.

Dødsfald

MINDEORD:

Det er med stor sorg, at vi har modtaget budskabet om Ejgil Jensens død.

Ejgil satte gennem en menneskealder sit store præg på udviklingen af både jysk og dansk fodbold, og som noget meget sjældent formåede han at favne såvel elite- som amatør/breddefodbolden.

For de fleste vil han nok blive husket som Mr. VB, og der kan vel næppe sættes ord på den enorme betydning, som han har haft for fodbolden i og omkring Nørreskoven. Han sad i klubbens bestyrelse i næsten 50 år, og han blev ikke mindst kendt i offentligheden for sin rolle i forbindelse med bl.a. Allan Simonsens og Ulrik Le Fevres skifte til europæiske storklubber.

Men ved siden af sin store indsats for fodbolden i Vejle Boldklub var han også med til at sætte sit aftryk på udviklingen af fodbolden i Jylland og Danmark.

Ejgil sad bl.a. i DBU’s bestyrelse i en periode, og han var også en dedikeret deltager på DBU Jyllands delegeretmøder, hvilket bl.a. betød, at han i 1975 blev udpeget til den femmandsgruppe, som endte med at udforme modellen til den decentrale regionsstruktur, som er gældende i jysk fodbold den dag i dag.

Gruppen bestod udover Ejgil Jensen af den senere DBU-formand, Hans Erik Jensen, den senere DBU-næstformand, Henning R. Jensen, Henning G. Jensen og Iver Ravn.

I januar 1976 blev regionsmodellen vedtaget på DBU Jyllands delegeretmøde, og Ejgil Jensen blev såmænd også valgt ind i Region 3s første bestyrelse i en periode.

I DBU Jylland var vi så heldige at have kontakt med Eigil til det allersidste. Han modtog DBU Jyllands Guldnål i 1988, og han var medlem af vores Veteranklub, hvilket bl.a. betød, at han altid var fast deltager på vores Nytårskur og vores årlige delegeretmøde i Herning.

Fodbolden skylder utroligt meget til Ejgil Jensen, der uden tvivl vil gå over i historien som en af de største og mest betydningsfulde fodboldledere nogensinde.

Ejgil Jensen blev 89 år.

Æret være hans minde.

Bent Clausen
Formand
DBU Jylland

Log ind