”Kæmp for hver eneste fodboldklub!”

Samarbejde eller ikke-samarbejde? Nogle klubber finder sammen af nød, andre gange på grund af sportslige ambitioner. Her kan du finde DBU Jyllands overordnede anbefalinger omkring temaet.



Hvornår kan man som klubber med fordel indgå i et samarbejde? Er en fusion en brugbar mulighed? Og hvem i klubben skal involveres i beslutningsprocessen?

Det er spørgsmål, som oftere og oftere dukker frem hos DBU Jyllands medlemsklubber, og som oftere og oftere lander på skrivebordet hos medarbejdere i DBU Jyllands administration og organisationens frivillige.

Samtidig er der en tendens til, at flere jyske kommuner er begyndt at forholde sig mere offensivt til bl.a. prioriteringen af fodboldklubbernes faciliteter, f.eks. med konkrete ønsker om banelukninger. Hvilket også kan påvirke rammerne for et eventuelt samarbejde mellem de lokale fodboldklubber.

Klubbernes egne valg

- Alle disse forhold har til sammen givet anledning til, at DBU Jyllands bestyrelse her i foråret har drøftet de principielle holdninger til samarbejde. Drøftelser der nu også er mundet ud i en nogle overordnede politiske budskaber vedrørende klub- og holdsamarbejde, forklarer DBU Jyllands formand, Bent Clausen.

- Det er naturligvis altid klubberne selv, der bedst kan vurdere behovet for disse samarbejdsformer, og som selvsagt også tager beslutningen. Derfor er det heller ikke DBU Jyllands rolle at diktere, hvad der er rigtigt for den enkelte klub. Men da et stigende antal klubber har efterlyst vores principielle holdninger til samarbejde, har vi nu forsøgt at beskrive dem bedst muligt, tilføjer han.

Den fulde tekst om DBU Jyllands holdning til samarbejde mellem klub og hold kan findes her.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: DBU Jylland Kommunikation




Log ind