Juniortrænere sikrer IF Jarl Arden uddannelsespris

DBU Jyllands Uddannelsespris går i år til den nordjyske fodboldklub, IF Jarl Arden. Foran små 300 klubledere modtog klubbens repræsentanter prisen på DBU Jyllands delegeretmøde lørdag 7. januar.

foto: Sidsel Reitz Krarup
Jesper Kjær Pedersen fra IF Jarl Arden modtager DBU Jyllands Uddannelsespris af Søren Lüdeking, formand i DBU Jylland Uddannelse.


Den nordjyske fodboldklub, IF Jarl Arden, har sat en helt ny kurs i forhold til træneruddannelse. Og det har netop sikret klubben DBU Jyllands Uddannelsespris 2017, som blev overrakt på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning Kongrescenter lørdag 7. januar.

Blandt de nye tiltag fra klubbens side er ordningen med juniortrænere. Det er klubbens egne unge spillere, som bliver tilbudt at være assistenttrænere for børneholdene. Ordningen er kommet godt fra land, og IF Jarl Arden tæller omkring 20 juniortrænere.

Morten Mørch er initiativtager på ordningen, og han ser en masse mulige gevinster med de unge trænere.

- Idéen var jo egentlig, at man vil prøve at lave en kultur i klubben, hvor det er en naturlig del for dem at være en del af træningen – også udover deres egen træning. Plus at når de unge mennesker her bliver lidt ældre, at det så bliver en naturlig del for dem.

Se video om juniortrænerne fra IF Jarl Arden.

Nyt blod i bestyrelsen

Fodboldafdelingen i IF Jarl Arden har fået en masse nyt blod i bestyrelsen – og et af de områder, hvor der er blevet sat flere kræfter ind, er netop på en mere målrettet indsats med deres træneruddannelse.

Derfor er klubben gået fra stort set ingen fokus på træneruddannelse til at have det som et fokusområde. I år har de så afholdt deres første trænerkurser og har allerede planlagt yderligere kurser til næste år.

Desuden starter de et nyt projekt op her i 2017 – det hedder ”Fra Elite til Bredde”. Det skal give klubbens trænere en mere solid ballast, blandt andet med hjælp fra en konsulent.

 

Klubben er derfor en fortjent modtager af DBU Jyllands Uddannelsespris – og modtager sammen med hæderen 10.000 kroner, som er øremærket fremtidig klubuddannelse, samt et sæt overtræksveste.

Log ind