Jyske klubber vil tilbyde vinterbold

Fodbold har i mange år været en helårssport, hvor den har stået på indendørs fodbold i vintermånederne. Sådan er det ikke længere. Faktisk tilbyder fire ud af fem klubber udendørs fodbold året rundt, viser ny DBU Jylland-undersøgelse.


Nyt magasin af Jysk Fodbold er ude nu. Foto: Henrik Bjerregrav.


Tidligere gik en udendørs fodboldsæson fra 1. februar til 1. november. Så var der fire måneder til indendørs fodbold og dermed en lang pause fra udendørs bold i de kolde måneder. Men med fortsat flere kunstgræsbaner rykker flere hold udenfor og spiller videre i vintermånederne.

I en helt ny DBU Jylland-undersøgelse med 206 besvarelser tilkendegiver 80,6 procent af klubfolkene, at de tilbyder udendørs fodbold året rundt. 70 procent af selvsamme klubfolk tilkendegiver samtidig, at det er vigtigt for dem at kunne tilbyde udefodbold året rundt.

Lars Olesen er formand for DBU Jyllands Ungdomsudvalg, og han omfavner de nye tendenser, som dog kræver omstilling fra både klubberne og for DBU Jylland.

- Generelt set er kunstgræsbaner og helårsfodbold et vigtigt element i fastholdelsen af især de unge fodboldspillere. Banerne er med til at holde spillerne i gang og aktiverede i vinterhalvåret, og samtidig er det lettere for klubberne at holde fast i spillerne, lyder det fra Lars Olesen.

Skal geares til at motivere året rundt

Den største bekymring med vintertræning hos de adspurgte klubfolk er, at ”spillerne bliver fodboldmætte”. 41,7 procent har svaret, at det er en mulig ulempe ved fodbold som helårssport.

Lars Olesen forstår godt, at panderynkerne bliver aktiveret ved netop den potentielle problemstilling om fodboldmæthed. Men han mener, at det er et spørgsmål om at tilrette vintertilbuddene, så de passer på klubbernes og spillernes behov.

- Det er vigtigt, at vi som organisation kan give klubberne de rette tilbud. Også i vintermånederne. Om det så er vinterstævner, eller hvad det er, kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Vi skal geares til hele året at motivere de unge fodboldspillere. Det er utrolig vigtigt at ramme klubbernes behov, siger ungdomsformanden.

- Vi oplever jo, at der er et ønske fra trænerne om at arbejde så meget med spillerne som muligt. Det gælder ikke mindst for de trænere, som overtager holdene efter sommerferien, siger Lars Olesen.

Læs mere

Læs hele artiklen om undersøgelsen, samt resten af temaet om vintertræning i DBU Jyllands fodboldmagasin, Jysk Fodbold.

Du kan læse e-magasinet direkte på din pc, eller downloade det til din tablet eller smartphone på jyskfodbold.dk. 

Log ind