Hvad siger videnskaben om fodboldholdets fællesskab?

Asbjørn Sennels har stiftet bekendtskab med fællesskabet som fodboldhold kan give på højeste niveau. Til konferencen Verdens Bedste Fodboldklub kan du høre, hvordan han ser fællesskabets styrke, og hvad teoretikerne kan lære os.


Til konferencedagen Verdens Bedste Fodboldklub kan du høre Asbjørn Sennels fortælle om de fællesskaber, han har mødt som fodboldspiller. Foto: fodboldbilleder.dk


Hvad siger sociologien og filosofien om fællesskaber, og kan det bruges på et fodboldhold? Asbjørn Sennels sætter til konferencen Verdens Bedste Fodboldklub sin tid som professionel fodboldspiller sammen med kandidatgraden i idehistorie for at komme med sit bud på, hvad fodbolden kan lære af de store teoretikere indenfor filosofi og sociologi.

- Jeg kommer med nogle teoretiske indspark fra filosoffer og sociologer om, hvordan klub og hold fungerer, der vil jeg prøve at give mit bud på, hvad der er brugbart for fællesskabet på et fodboldhold eller i en klub, siger Asbjørn Sennels.

Det er selvfølgelig ikke alt, der kan overføres direkte fra universitetslærebøgerne til serie 2, men ifølge Asbjørn Sennels er det ikke niveauet, der er udslagsgivende for, om det giver mening at kigge på, hvordan fællesskabet bliver forstærket.

- Det er de samme mekanismer, der er i spil, uanset om det er superliga eller serie 2. Jeg har selvfølgelig gjort mig nogle erfaringer i min karriere, som gerne skulle gøre teorierne mere jordnære og praktiske, så trænere og klubledere kan få noget med hjem og arbejde med.

Asbjørn Sennels holder oplæg på kursusdagene for Verdens Bedste Fodboldklub. Det løber af stablen hos DBU Jylland i Tilst d. 11. marts. Du kan melde dig til dagen her. Her kan du også finde en oversigt over alle de andre oplæg om fodbold og livet i en fodboldklub.

Log ind