Samlet fald, men flere kvinder

Overordnet er der et fald i antallet af jyske fodboldspillere, men tallene gemmer dog også på nogle positive tendenser. Især kvinderne vil spille fodbold, viser den helt nye medlemsopgørelse fra Danmarks Idræts-Forbund.



Der er et mindre fald i antallet af fodboldspillere i de jyske fodboldklubber. Det viser den netop offentliggjorte medlemsopgørelse fra Danmarks Idræts-Forbund.

Samlet set falder medlemstallet med 3.275 spillere. Fra 168.797 til 165.522. En tilbagegang på små to pct.

Den positive nyhed er dog, at især kvinder er blevet glade for fodbolden, og her kan de jyske klubber nu registrere fremgang for fjerde år i streg. I år handler det om en fremgang på 347 medlemmer, der fortsætter den gode stime, og det glæder formand for DBU Jylland Bent Clausen.

- Jeg noterer mig, at vi er lykkedes med at gøre fodbolden interessant for en gruppe, som ellers ikke traditionelt har været forbundet tæt til fodbolden. Det er samtidig sket over flere år, og det giver mig forhåbninger om, at vi kan se den udvikling fortsætte fremadrettet, siger han.

Tiltag til fastholdelse
Til gengæld falder medlemstallet både blandt piger og drenge under 18 år samt hos mændene over 18. Drengene under 18 falder med 1.984 fra 85.340 til 83.356, mens det for pigernes vedkommende handler om et fald på 772 fra 28.819 til 28.047. Herrerne over 18 falder med 866 fra 46.631 til 45.765.

- Vi har iværksat en lang række tiltag i DBU Jylland for at gøre fodboldklubberne til et endnu bedre sted at være for de unge. Vi tror på, at vi kan hente en del på pigesiden, ligesom vi skal blive bedre til at fastholde teenagerne, og det er vi i gang med at kigge på allerede. Derfor skal man også se medlemstallene som en del af et langt, sejt træk for at gøre fodbolden endnu større i Jylland.

- På trods af det mindre fald er vi stadig danskernes favorit, når det kommer til foreningsidræt, og der må jeg rose det store arbejde, der bliver gjort i klubberne hos de frivillige. Det er hverdagen i fodboldklubberne, der giver sporten værdi, og her er de frivillige den centrale spiller i klubben, siger Bent Clausen.

Ny klub i front
Den største klub i Jylland er nu Haderslev FK, der hopper fra en femteplads sidste år til en førsteplads i år med 1.200 medlemmer.

Herefter følger IF Lyseng med 1.137 medlemmer og Odder Igf med 1.075. Generelt er det de befolkningstætte områder i Østjylland, der kan mønstre de fleste af de store klubber, men årets største fremgang skal dog findes lidt længere sydpå.

På landsplan kan dansk fodbold registrere en samlet tilbagegang på 5.020 fodboldspillere. Dermed ender det samlede antal fodboldspillere i Danmark på 331.693. 

Log ind