Træningsøvelse: Finpuds teknikken

I DBU Jyllands e-magasin, Jysk Fodbold, er der altid fire nye træningsøvelser. Her er en lille smagsprøve fra nyeste udgave - denne gang især velegnet til pigespillere.

Beskrivelse af øvelsen

Emne: 1. berøring, samarbejde

Spillerne går sammen tre og tre om to bolde. De to spillere med en bold hver stiller sig med fire-fem meters afstand, mens den sidste spiller uden bold stiller sig over for den ene et par meter væk. Den første spiller med bold spiller nu bolden til spilleren uden bold, som returnerer bolden tilbage i fødderne med et præcist indersidespark.

Herefter sidesteppes der hen til den anden server, og øvelsen gentages nu med det modsatte ben. Der kan naturligvis laves et utal af forskellige øvelser, fx vristaflevering, hovedstød, dårlige ben, mv, på denne måde med bolden både i luften og ved jorden.

Efter cirka ét minut bytter man rundt, således én af serverne nu bliver den aktive spiller, mens den hidtil aktive roterer hen i den nærmeste gruppe ved siden af og bliver server. På denne måde arbejder man aktivt på, at flere spillere arbejder på kryds af deres ”normale” relationer, idet man kun er sammen med sin selvvalgte gruppe 1/3 af tiden.

Læs mere

Hent Jysk Fodbold til din smartphone, tablet eller pc

Få dine fodboldhistorier på en ny måde


Klar til brug: 100 træningsøvelser

Log ind