Mange klubforslag på årsmøderne

Ny spilleform for de bedste U-10 Drenge, ændrede årgange i pigeungdom og større fleksibilitet til at bruge for gamle ungdomsspillere. Sådan lyder nogle af forslagene fra de jyske fodboldklubber.

Debat på Region 4s årsmøde 2011 - flash

Tirsdag den 15. september udløb fristen for fremsendelse af forslag til DBU Jylland, og igen i år har mange medlemsklubber benyttet sig af muligheden for at foreslå ændringer af love og regler.

Der er bl.a. forslag om,at lade de bedste U-10 spillere spille 8:8 i stedet for 5:5, forslag om at ændre årgangene i pigeungdom og forslag om at justere på dispensations-reglerne.

Nedenfor kan man finde den rå oversigt over de modtagne forslag. Indholdet skal nu drøftes i DBU Jyllands særlige lovgruppe samt de relevante fagudvalg og kan blive justeret og tilpasset i dialog med forslagsstillerne.

Klubforslagene vil blive suppleret med forslag fra DBU Jylland og offentliggjort i endelig form her på hjemmesiden senest den 1. november.

I første omgang vil forslagene herefter blive behandlet på de regionale årsmøder i november, mens den endelige godkendelse skal finde sted på delegeretmødet i Herning den 9. januar 2016.

Forslag fra klubberne
Emne: Forslagsstiller
Ændring af fodboldloven vedr. genstart af spillet efter et stop pga. en skade, flere bolde i spil, eller andre udefra kommende forstyrrelser for at sikre fair og hurtig igangsættelse. 

Erritsø GIF
Ændring af fodboldloven "For bedre udvikling af spillere, der spiller 9:9 og 11:11, må målmanden ikke spille bolden med fødderne eller resten benene efter en aflevering fra en medspiller som er udenfor eget straffesparksfelt." 

Erritsø GIF
Ændring af fodboldloven så off-siden reglen udgår - i første omgang i Serie 6. 

Farre KIF
Ændring af datoplanen så der indlægges friweekends i løbet af en forårs- og/eller efterårssæson. 

Aabenraa BK
Ændring til solidarisk dommerafregning, så hvert hold betaler det samme beløb pr. spillet kamp. 

Glejbjerg SF
I U10 A drenge oprettes en 8-mandsrække, mens U10 B+C forsætter som 5-mands. 

Aabenraa BK
I U10 A 8-mands og i U11 drenge spilles med "børneregler" således at hjørnespark rykkes ind til midt mellem hjørneflaget og kanten af straffesparksfeltet samt at målmanden må tage bolden op ved tilbagelægninger fra egne spillere. Det gælder også for U11 og U12 piger. 

Aabenraa BK
Ændring af § 25 vedr. flytning af kampe, så hjemmeklubben bestemmer om kampen skal afvikles lørdag eller søndag, når udeklubben benytter sig af 28 dages reglen. 

Erritsø GIF
Ændring af § 19.7 vedr. benyttelse af spillere (nedrykning af spillere) ved skifte fra et turneringshalvår og turneringsår til et nyt, så spillerne IKKE skal spilles fri af en kamp i turneringshalvdelen - og året før. 

Dronninglund IF
Ændring af § 19.7 vedr. benyttelse af spillere (nedrykning af spillere) ved skifte fra et turneringshalvår og turneringsår til et nyt, så spillerne IKKE skal spilles fri af en kamp i turneringshalvdelen- og året før. 

Balling/Volling UIF og Vestsalling UIF
Indførelse af helårsturnering for senior fra august til juni med 12-14 kampe pr. turneringshalvdel. 

Bramming B
For at kunne stille hold i 11 mands må der i tredje bedste niveau og længere nede i U14, U15 og U16 stilles med 6 for gamle spillere. Disse må være op til 12 mdr. for gamle og altså ikke kun kvartalsspillere. 

Aabenraa BK
a) Forslag om ændrede årgange i pigeungdom til U13, U14, U16 og U19 

Aalborg KFUM
b) Forslag om ændrede årgange i pigeungdom til U13, U15 og U18 

Aalborg KFUM
Ændring til Turneringsreglementet så der på et U16 Drengehold kan benyttes op til 3 U17 spillere pr. kamp 

Randers Freja
Ændring af JM-afviklingen, så der også spilles på neutral bane i semifinalerne og ikke kun i finalen. 

Skjern GF
Der skal være ens regler for påsætning af dommere i 8:8 spillet. Pt. er der autoriseret dommer i U13 8:8, men ikke i U14 osv. 

Løsning IF

Tekst og foto: DBU Jylland Kommunikation

Læs også:

Tilmelding til de regionale årsmøder 2015




Log ind